Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Muncitori români cazați în condiții inumane: „Scurgeri de gaz care pot provoca o explozie, risc de electrocutare“. Proprietarul, amendă uriașă
WhatsApp
Amendă uriașă cerută de procuratura din Kortrijk pentru bărbatul care a închiriat o casă unui patron care apoi a cazat acolo cinci români în condiții groaznice.

Luni dimineață, doi bărbați au trebuit să răspundă în fața legii belgiene pentru că au încălcat codul locuințelor. Cinci români trăiau în condiții îngrozitoare în Koekelare. Proprietarul casei riscă o amendă de peste 16.000 de euro.

Scurgeri de gaz care pot provoca o explozie, umiditate care duce la apariția mucegaiului, risc de electrocutare. Acestea sunt doar câteva dintre defectele pe care le avea o casă din Koekelare. Proprietarul, Steven V. (46 de ani), a trebuit să răspundă în fața tribunalului din Kortrijk pentru încălcări ale codului de locuințe. El riscă o amendă de 8.000 de euro și confiscarea a 8.970 de euro.

Cu toate acestea, avocatul său a cerut achitarea. V. cumpărase casa pentru a o demola, dar a fost convins de Sam V. să îl lase să locuiască în ea. Cu toate acestea, el a decis să subînchirieze proprietatea la cinci români. Casa a fost împărțită în compartimente și au fost instalate noi racorduri de gaz. Sam V. riscă, de asemenea, o amendă de 6.000 de euro. Steven V. nu ar fi știut despre acest lucru.

Hotărârea instanței se va da la 28 februarie.

Tot în Belgia, a alți trei români au fost condamnați, săptămâna trecută, la câte 30 luni de închisoare de magistrații din Turnhout, regiunea Flandra din Belgia.

Trei români, condamnați în Belgia pentru o serie de spargeri

 

Potrivit autorităților, românii au dat câteva spargeri la sfârșitul anului trecut în Rijkevorsel și Hoogstraten. Pe 28 octombrie 2021, un polițist local din zona Noorderkempen i-a observat pe cei trei români care aveau un comportament suspect în Hoogstraten și care priveau casele cu un interes bizar. Suspecții, Gabriel C., în vârstă de 21, Andrei H., în vârstă de 22 de ani, și Maricel P., în vârstă de 28 ani, ar putea fi legați de o tentativă de spargere cu o oră mai devreme într-o casă de pe Oostmalsesteenweg din Rijkevorsel și de alte două spargeri cu o zi înainte pe străzile mari din localitate.

„O investigație ulterioară a arătat că aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru două spargeri în case din Hoogstraten pe 27 octombrie anul trecut. La o adresă, au spart o fereastră cu un coș de gunoi. Au luat bani, bijuterii, un iPad și un portofel. Un geam a fost spart și la cealaltă adresă. De acolo au dispărut telefoanele mobile și 400 de euro”, a precizat procurorul.

Cei trei bărbați sunt în arest de la sfârșitul lunii octombrie și s-au prezentat în instanță în urmă cu două săptămâni. Potrivit apărării, cei trei se aflau de fapt în acea zi către un abator din Olanda pentru a lucra acolo. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel