Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Bandă de hoți români, atac la TIR-urile parcate: „Postau videoclipuri pe TikTok cu furturile”
WhatsApp
O bandă de hoți români s-a prezentat, astăzi, în fața instanței din Turnhout, regiunea Flandra din Belgia, fiind acuzați că au tăiat prelatele camioanelor în parcările autostrăzilor din Gierle (Lille), Mol-Postel și Vorselaar și au sustras bunurile.

Banda de hoți români era formată dintr-un total de 12 membri, dintre care jumătate s-au prezentat astăzi în fața magistraților din Turnhout.

„În cursul anului 2020, au avut loc un număr uimitor de furturi de marfă. De fiecare dată, prelatele camioanelor au fost tăiate”, a declarat procurorul Catherine Dederen.

Furturile au avut loc în parcările de-a lungul E34 din Gierle, Vorselaar și Mol-Postel. În total au fost 23 de furturi și 16 tentative de furt.

„Autorii au lovit în principal când șoferii dormeau. Acele furturi de marfă sunt o adevărată ciumă. În 2020, marfă în valoare de jumătate de milion de euro dispărea în fiecare zi”, a explicat Catherine Dederen. „Este o afacere foarte profitabilă, dar este un dezavantaj foarte mare pentru companiile prădate”.

 

„Inculpații au postat chiar și videoclipuri pe rețeaua TikTok cu furturile”

 

Detectivii au reușit să-i identifice pe făptuitori prin intermediul imaginilor de la camerele de supraveghere.

„În continuarea cercetărilor, inculpații au postat chiar și videoclipuri pe rețeaua TikTok cu furturile și au făcut și poze”, a mai adăugat procurorul.

Procuratura a cerut pedepse cu închisoare de patru ani pentru doi dintre cei 12 membri ai bandei care au comis cele mai multe infracțiuni și pedepse cu închisoare de doi ani și trei ani pentru alți patru români.

Inculpații care au fost prezenți astăzi în instanță și-au cerut scuze pentru furturile comise.

Instanța va pronunța un verdict pe 26 ianuarie.

 

11 șoferi români de TIR au speriat Franța, jefuiau alte camioane, în parcări

 

Presa internațională scria despre o altă bandă de români care acționa în același mod, în Franța. După o anchetă care a durat câteva luni, nouă șoferi români au fost prinși în flagrant delict pe 29 ianuarie 2020, în Meung-sur-Loire, în Loiret, iar alți doi joi, 30 ianuarie în Mer, în Loir-et-Cher. Pe 2 februarie toți au primit arest preventiv.

Este o bandă organizată, specializată în furtul de mărfuri din camioanele parcate în zonele de odihnă, care a început să acționeze la jumătatea anului 2019. După ce transportau legal marfă în Franța, când rămâneau cu camioanele goale parcau în zone de odihnă, mai ales pe A10, unde rămâneau timp de 4-5 nopți. Acolo au tăiat prelatele de la alte semiremorci, și-au încărcat camioanele cu bunuri furate și au plecat înapoi în România.

Au furat alcool, coniac, vodcă, parfumuri, produse cosmetice și haine de marcă. În total, se spune că acești indivizi sunt autorii a douăzeci și patru de furturi de marfă, în valoare de peste două milioane de euro.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel