Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. 18 români, condamnați la închisoare după o petrecere în familie: „Ați anulat toate eforturile altora!”
WhatsApp
18 români au fost, ieri, condamnați de magistrații din Bruges, regiunea Flandra, Belgia.

Cei 18 români au fost condamnați la câte o lună de închisoare și o amendă de 960 euro după ce au participat la aceeași petrecere familială în aprilie 2020.

A fost una dintre primele petreceri după lockdown-ul din Belgia: 12 aprilie 2020. Poliția a primit o reclamație despre o petrecere în grădina unei case de pe Manitobalaan din Gistel. La sosire, ofițerii au stabilit că erau prezenți 30de persoane, printre care și copii.

 

„Abia ce ajunsesem în Belgia”

 

Era o sărbătoare de familie pentru a sărbători Paștele. Toți cei prezenți se bucurau de un grătar. Și asta a fost un ghimpe al unor rezidenți locali care au sesizat poliția. Familia română a fost în cele din urmă despărțită și toți petrecăreții au trebuit să părăsească grădina.

Toți au primit o amendă amiabilă de 250 de euro. În mod surprinzător, aproape toți au refuzat să plătească pentru asta. Drept urmare, ieri după-amiază au fost aduse 18 persoane în fața instanței de poliție din Bruges. Doar doi dintre ei au apărut.

„Chiar nu știam că nu este permis acest lucru”, a spus unul dintre români. „Abia ce ajunsesem în Belgia și nu eram conștienți de măsurile în vigoare. Știam că se întâmplă ceva, dar ce reguli trebuie să urmăm exact, nu”.

 

„Ar trebui să știi despre asta”

 

După această explicație, judecătorul de poliție Peter Vandamme le-a spus românilor: „Trăim cu zece milioane de belgieni de un an precum în chilii monahale. Nu avem voie să mergem la coafor. Toate pentru a lupta împotriva virusului. Având un grătar liniștit cu treizeci de persoane, anulezi toate acele eforturi pentru că nu știai? Ar trebui să știi despre asta”.

Nici magistratul nu s-a lăsat impresionat, relatează nieuwsblad.be. Cei 18 participanți au primit toți o pedeapsă de o lună de închisoare și o amendă de 960 de euro. 

Românii prezenți în fața judecătorului au reacționat uimiți la această sentință: „Ce ar trebui să facem acum?”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel