Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. O româncă și-a implicat fetița de numai șase ani într-o serie de furturi: „Este scandalos cum a inițiat-o în infracțiuni”
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 23 de ani, riscă 40 de luni de închisoare pentru o serie de furturi în care a implicat-o și pe fetița ei de numai 6 ani. Alina a apărut în fața instanței penale din Bruges, regiunea Flandra din Belgia. Soacra și cumnata ei sunt, de asemenea, judecate.
Belgia. O româncă și-a implicat fetița de numai șase ani într-o serie de furturi: „Este scandalos cum a inițiat-o în infracțiuni”

Pe 9 iulie anul trecut, Alina a intrat într-un supermarket din Bredene, provincia Flandra de Vest din Belgia, unde a încercat să fure două cărucioare pline de cumpărături împreună cu fetița ei de 6 ani. Imaginile camerei au arătat că în fapte a fost implicată și soacra ei, în vârstă de 49 de ani.

Investigațiile ulterioare au arătat că Alina ar fi comis un total de zece furturi din iunie 2020, în principal la Ostende. Potrivit parchetului, aceasta a fost însoțită de cumnata sa, în vârstă de 20 de ani, în șapte infracțiuni.

Procurorul a cântărit foarte mult asupra faptelor. „Aceste românce au folosit cărucioare pentru a comite furturile”, a spus el. „Au fost folosiți și copii. Este scandalos cum i-au inițiat în infracțiuni”.

 

„Și-a dat seama de gravitatea acțiunilor sale”


Româncele au lucrat împreună cu vecinul lor bulgar, în vârstă de 21 de ani, la un singur fapt. Împreună cu un copil, a distras personalul în timp ce femeile au fugit cu haine.

Procurorul a cerut 40 de luni de închisoare pentru Alina, soacra și cumnata ei, care locuiesc și ele în Gistel.

Avocatul Klaas Van Dorpe a cerut muncă în folosul comunității pentru Alina I. „În timpul lunii de arest preventiv, aceasta și-a dat seama de gravitatea acțiunilor sale”, a pledat avocatul. Ceilalți inculpați au cerut o pedeapsă cu suspendare.

Instanța se va pronunța pe 8 decembrie. 

 

Vezi și 

 

„Gașca română de crose de hochei” care a speriat Belgia: „Suntem de la Poliție”. Cum acționa „nucleul unei bande extrem de periculoasă”

 

Cinci bărbați, de naționalitate sârbă și română, care au fost arestați în septembrie după o spargere în Zandhoven, regiunea Flandra din Belgia, sunt acum anchetați pentru nu mai puțin de 16 spargeri de locuințe. De fiecare dată, autorii au fost extrem de violenți. Erau cunoscuți în cercurile poliției drept „gașca de crose de hochei”, după una dintre armele folosite pentru a amenința victimele.

Pe 13 septembrie, Poliția i-a prins pe cei cinci pe E313 care, se pare, au comis un jaf într-o casă din Zandhoven. Bărbații au fost arestați și au intrat în închisoare, iar ancheta care a urmat s-a transformat într-un caz uriaș. Cei cinci ar forma „nucleul unei bande extrem de periculoasă” care a făcut „întreaga Belgie nesigură” cu „invazii brutale în case”.

Fermierul Werner De Bie din Ekeren a fost prima lor victimă. „Pe la ora două dimineața erau în camera mea, mascați cu cagule. Au tot strigat `banii, banii`. Am fost lovit puternic, lăsându-mi maxilarul fracturat și cu un os din nas rupt. Cel mai agresiv din gașcă mi-a băgat o șurubelniță în gât. A spus că mă va omorî dacă nu îi dau seiful cu bijuterii. Dar nu aveam un seif”. În cele din urmă, hoții au fugit cu o sumă de bani. Fermierul încă este traumatizat de ceea ce i s-a întâmplat. „Trebuie să vizitez regulat un psiholog. Maxilarul și nasul meu nu s-au recuperat complet încă”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel