Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Marinarul român dispărut de zile întregi, găsit. Ionel urma să se întoarcă în țară: „L-am pierdut și pe fratele lui luna trecută”
WhatsApp
În Scheldt, între Hemiksem și Schelle din regiunea Flandra din Belgia, corpul marinarului român căzut de pe o navă între Kruibeke și Burcht a fost scos luni din apă. Familia lui este în doliu. „Luna trecută i-am pierdut și fratele”, spune vărul său Mădălin.
Belgia. Marinarul român dispărut de zile întregi, găsit. Ionel urma să se întoarcă în țară: „L-am pierdut și pe fratele lui luna trecută”. FOTO: captură nieuwsblad.be

Un pasager al unei nave a văzut trupul neînsuflețit plutind la suprafață în jurul orei șase și jumătate, luni dimineață, lângă Hemiksem. Au fost sesizate serviciile de urgență, dar trupul neînsuflețit deja plecase în aval. În dreptul Schelle, pompierii au reușit să recupereze trupul neînsuflețit din apă.

Un doctor a venit la fața locului și a stabilit că este vorba despre un bărbat care a murit din cauza înecului. Pentru că au existat imediat suspiciuni că ar fi vorba despre marinarul român, în vârstă de 52 de ani, care a căzut joi de pe containerul Casa Blanca, fotografiile și alte elemente care ar putea duce la identificare au fost transmise căpitanului navei și familiei victimei în România.

Marinar român, dispărut în Belgia. Autoritățile îl caută pe bărbat după ce acesta a căzut peste bord

Luni după-amiază, familia a confirmat că este vorba de trupul neînsuflețit al lui Ionel C., în vârstă de 52 de ani. Bărbatul provine din Constanța.

„Toată familia noastră lucrează în industria de transport maritim”, spune nepotul său Mădălin. „Unchiul meu a lucrat pentru o agenție de ocupare a forței de muncă din România care adună echipaje și le trimite în șlepuri în toată Europa. În ultimii ani a lucrat în principal ca marinar și navigator pe nave în Belgia și Țările de Jos. Am vorbit cu el la telefon săptămâna trecută și aștepta cu nerăbdare să revină în România în august. De fiecare dată a stat o lună pe navă și apoi a venit acasă o lună. El face asta de ani de zile”.

 

„Familia l-a pierdut și pe fratele lui Ionel luna trecută”

 

Ionel era divorțat și avea un fiu. „Familia l-a pierdut și pe fratele lui Ionel luna trecută. A trebuit să aflăm despre accident vineri după-amiază de la agenția la care lucra unchiul meu. Ei, la rândul lor, au primit un telefon de la căpitanul olandez. Apoi am încercat tot weekendul să obținem mai multe informații. Prin intermediul ambasadei României la Bruxelles ni s-a spus duminică că unchiul meu nu a mai fost căutat pentru că se presupunea că va apărea după câteva zile. Am fost dezamăgiți de lipsa de informații”.

Familia speră acum să-l poată aduce în țară cât mai curând posibil pentru a-l înmormânta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel