Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Mamă româncă și fiica ei, amenințate de un conațional: Adolescenta, înjunghiată chiar sub ochii părinților
WhatsApp
Magistrații din Brabant Valon l-au condamnat, ieri, pe Gheorghe H., în vârstă de 48 de ani, la cinci ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de tentativă de omor, faptă comisă pe 25 septembrie 2021 într-un magazin alimentar românesc din Wavre, regiunea Valonia din Belgia. 

Victima este fiica managerului magazinului românesc, în vârstă de 14 ani. Gheorghe H. a ameninato prima dată pe mama fetei, iar apoi s-a întors spre adolescentă și a înjunghiat-o. 

În ziua incidentului, Gheorghe H. a intrat în magazinul specializat în produse românești și a cerut să i se asigure mască. Managerul a acceptat această cerere, dar când a cerut o a doua mască pentru unul dintre prietenii săi care rămăsese afară, negustorul a refuzat. Bărbatul s-a enervat apoi, a insultat-o ​​pe femeie întrebând-o când a „primit ultima dată o lovitură în față”. 

Apoi s-a dus în spatele tejghelei și a scos un cuțit pentru a o amenința pe româncă. Ea țipa și se zbătea și fiica ei a venit din camera din spate să-și apere mama. Adolescenta a încercat să-l tragă pe atacator înapoi de umeri, dar bărbatul s-a întors, s-a uitat la ea și i-a înfipt lama cuțitului în zona gâtului. Adolescenta a fost dusă la spital cu răni grave. Victima a supraviețuit, dar medicul legist care a examinat-o a subliniat că lama, care a intrat adânc în gâtul ei, aproape că i-a secționat artera carotidă.

 

Gheorghe regretă faptele

 

La ședința de judecată, inculpatul a spus că regretă faptele și susține că a reacționat așa după un amestec de droguri cu mai multe beri. El susține că nu a avut nicio intenție criminală.

Sentința pronunțată miercuri a avut în vedere acuzația de tentativă de omor. Decizia subliniază în special gravitatea deosebită a faptelor, comise împotriva unei tinere de 14 ani.

Inculpatul a obținut suspendare parțială a sentinței din cauza stării de sănătate, un cancer tocmai fiind diagnosticat.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel