Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belarus, sancţiuni împotriva companiilor aeriene din UE. Minskul anunţă un embargou asupra produselor occidentale 
WhatsApp
Belarusul a anunţat noi măsuri, ca răspuns față de țările care au adoptat sancţiuni împotriva sa.  

Belarusul a anunţat luni, 6 decembrie, un embargou asupra produselor din ţările occidentale care au adoptat sancţiuni împotriva sa, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres. De asemenea, Belarus a anunțat și sancţiuni împotriva companiilor aeriene din statele membre ale UE şi din Regatul Unit.

Astfel, noile măsuri, venite ca răspuns împotriva ''presiunii externe ilegale prin sancţiuni'' a Occidentului au ca obiectiv apărarea intereselor naţionale ale Belarusului, semnalează un comunicat al Ministerului de Externe de la Minsk. Produsele occidentale vor fi înlocuite cu ''produse similare din ţări prietene'', mai notează MAE belarus.

Cu privire la ''restricţiile ilegitime'' împotriva sectorului aviatic belarus, guvernul de la Minsk susţine că acestea vizează concurenţa neloială, prin urmare ''măsuri similare vor fi adoptate și de Belarus, drept răspuns, faţă de companiile aeriene din UE şi din Regatul Unit'', menţionează MAE de la Minsk.

Belarus extinde lista persoanelor ''indezirabile'' pe teritoriul țării


În același timp, țara îşi va continua drumul către integrarea economică cu Rusia. De asemenea, adaugă MAE belarus, va fi extinsă lista persoanelor ''indezirabile'' pe teritoriul belarus, pe aceasta regăsindu-se cetăţeni din ţări pe care Minskul le acuză că discriminează funcţionari, ziarişti şi reprezentanţi ai organizaţiilor regimului condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Cu toate acestea, regulile ar putea fi anulate, însă doar dacă ţările care au impus sancţiuni renunţă la logica de tip ''Război Rece'' şi revin pe calea ''cooperării constructive''.

Statele occidentale au adoptat împotriva Belarusului mai multe serii de sancţiuni după reprimarea manifestaţiilor opoziţiei care au contestat corectitudinea alegerilor prezidenţiale din august 2020, scrie Agerpres.

 

Polonia acuză forţele din Belarus că îi echipează pe migranţi pentru a lua cu asalt frontiera

 

În contextul crizei migranților, poliţia de frontieră poloneză a acuzat forţele de securitate din Belarus că le-ar da instrucţiuni şi echipamente migranţilor blocaţi în zonă pentru luarea cu asalt a frontierei dintre cele două ţări, relatează luni dpa, potrivit Agerpres. Totodată, se pare că multe corturi au fost demontate din tabăra improvizată pe teritoriul belarus chiar din faţa punctului de trecere a frontierei cu Polonia de la Kuznica.

"Străinii primesc instrucţiuni, echipamente şi gaze lacrimogene din partea responsabililor belaruşi", a indicat într-un tweet Poliţia de frontieră poloneză. De asemenea, potrivit Ministerul Apărării polonez, unii migranţi au adunat crengi din pădure, iar mulţi reprezentanţi ai presei oficiale din Belarus se află la faţa locului.

Poliţia poloneză a folosit portavoci pentru a transmite mesaje în limba engleză prin care a avertizat mulţimea că va recurge la violenţă dacă migranţii nu respectă instrucţiunile. Cu toate acestea, informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente, întrucât presa şi angajaţii umanitari nu au acces în zonă încă de când Polonia a declarat stare de urgenţă de-a lungul graniţei sale în urmă cu mai multe săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel