Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebeluș, născut într-un avion, deasupra oceanului
WhatsApp
Pentru cei mai mulți dintre noi, locul nașterii, trecut în actele de identitate, este o localitate. Un băiețel însă a venit pe lume într-o aeronavă, deasupra oceanului.
Foto ILUSTRATIV

Mama sa tocmai plecase din statul american Utah, spre Hawaii, când i-a venit sorocul. A avut mare noroc. Printre pasageri se aflau trei asistente care lucrează în secții de neonatologie, dar și un medic de familie. Cu totii i-au sărit imediat în ajutor.

Băieţelul a venit pe lume la mare altitudine, deasupra oceanului Pacific. O tânără însărcinată în 29 de săptămâni a plecat în vacanță și a intrat în travaliu pe neașteptate. Echipajul aeronavei a cerut imediat ajutorul celorlalți pasageri.

„La jumătatea zborului a venit un anunț de urgență și am mai avut asemenea mesaje înainte. De obicei e destul de clar, știți... „E vreun medic la bord?”. De data asta, apelul nu a fost așa. De data asta au cerut ajutor medical”, a declarat Dr. Dale Glenn, medic, potrivit Știrile PRO TV.

Tânăra a avut mare noroc. La apelul lansat de echipajul avionului au răspuns mai multe cadre medicale.

„Nu știu cum poate un pacient să fie atât de norocos încât să aibă trei asistente de neonatologie ATI la bordul aceluiași avion, atunci când intră în travaliu”, a mai spus medicul.

 

Cadrele medicale au avut grijă de bebeluș și de mama lui

 

Copilul a venit repede pe lume, așa că, atunci când au ajuns la pacientă, cadrele medicale - asistentele şi un medic de familie - doar s-au asigurat că mama și bebelușul sunt în afara oricărui pericol.

„Am stat de vorbă cu stewardesa, am întrebat-o pe unde suntem și mi-a spus că am trecut de punctul de la care ne puteam întoarce înapoi către continent. Era prea târziu, așa că trebuia să ajungem în Honolulu cât mai repede posibil”, a mai precizat dr. Dale Glenn.

Timp de trei ore, cât a mai durat zborul, cadrele medicale au avut grijă de bebeluș și de mama lui.

„A fost extrem de emoționant. Am izbucnit toate în lacrimi. Cred că abia acum înțelegem ce s-a întâmplat. A fost o adevărată nebunie”, susține o asistentă medicală.

„Când a venit echipajul de ambulanţă la bord şi au adus scaunul pe culoar ca să o preia pe mămică şi pe bebeluşul ei, acesta s-a trezit şi, pentru prima oară în trei ore, a început să plângă. Cineva a filmat totul şi poţi să-l auzi plângând tot drumul până a ieşit din avion, iar noi îl aclamam, eram foarte entuziasmaţi”, a precizat dr. Dale Glenn.

Drept mulţumire, proaspăta mămică l-a rugat pe medic să aleagă unul dintre prenumele băieţelului ei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel