Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bărbat împuşcat de poliţişti la câteva ore după ce a refuzat să poarte masca într-un magazin alimentar
WhatsApp
Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost împuşcat mortal de poliţie în Canada, la câteva ore după ce a refuzat să poarte masca într-un magazin alimentar, a relatat joi postul public de televiziune CBC, citat vineri de France Presse.

Potrivit poliţiei provinciei Ontario citată de canal, bărbatul în vârstă ar fi agresat miercuri un angajat al unei băcănii, care i-ar fi cerut să poarte masca, în conformitate cu legea în vigoare din cauza pandemiei.

Bărbatul a refuzat, potrivit angajatului magazinului, şi a fugit după incidentul ce a avut loc la aproximativ 200 km nord de Toronto.

O patrulă a pornit după el în urmărire şi a anunţat numărul său de înmatriculare, înainte de a-i întrerupe cursa pentru a nu pune în pericol vieţile altora.

Ajungând la scurt timp după aceea la locul de reşedinţă a bărbatului, doi poliţişti au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu el, a confirmat la rândul său o unitate independentă de anchetă asupra activităţii poliţiştilor din Ontario.

Ei au deschis focul asupra bărbatului care a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital, a indicat Unitatea de anchete speciale din Ontario într-un comunicat. Identitatea victimei nu a fost încă dezvăluită.

"La faţa locului, anchetatorii au recuperat o puşcă semiautomată şi un pistol", au precizat anchetatorii independenţi, care au confiscat de asemenea armele de foc ale celor doi poliţişti implicaţi.

O autopsie este programată pentru vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel