Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bandă de români, arestată pentru cerșetorie, în Italia. Obțineau sume uriașe în fiecare zi
WhatsApp
O grupare infracțională formată din cinci români au fost destructurată pentru cerșetorie și maltratarea animalelor. Sistemul folosit de infractori i-a surprins pe polițiștii din Italia. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Cinci români și cei 18 complici ai acestora au fost arestați după ce au pus la cale un sistem întreg de cerșetorie prin care reușeau să obțină între 600 și 800 de euro săptămânal. 

Ancheta a pornit în decembrie 2022 după ce polițiștii au primit plângerile a două persoane care au sesizat pașapoartele false și carnetele de sănătate ale câinilor folosiți pentru cerșetorie de către români, informează presa locală.

Poliția locală, împreună cu Departamentul de Poliție Judiciară au monitorizat zilnic străzile în care cerșetorii își făceau apariția. Agenții de poliție le-au studiat mișcările și obiceiurile și au reconstituit toate modalitățile în care cerșetorii români au cerșit pe rând, pe străzile orașului Torino, în special  pe străzile: via Roma, Piazza CLN și piazza Carlo Felice.

Informațiile anchetei

 

În urma anchetei, s-a constat că atât câinii folosiți pentru mila trecătorilor, cât și cerșetorii, erau schimbați prin rotație, la un interval de două săptămâni, pentru a nu trezi suspiciuni. 

În ceea ce privește actele câinilor, anchetatorii au putut confirma suspiciunea actelor false. Aceștia au fost descoperite și o multitudine de carnete de sănătate false și pașapoarte contrafăcute. 

Aceste prime aspecte observate i-a făcut pe anchetatori să creadă că este vorba despre un fenomen organizat care implică mai mulți subiecți, fiecare cu sarcini specifice. 

Mai târziu, s-a constat că gruparea infracțională era condusă în principal de cinci persoane cu cetățenie română. Două dintre ele au fost condamnate pentru infracțiunea de cerșetorie organizată. 

 

Cum acționau românii. Planul complet 

 

La aproximativ fiecare 15 zile, o dubă condusă de unul dintre cei doi români arestați, era folosită pentru rotația „cerșetorilor” și a câinilor. În timp ce unii cerșetori se întorceau din România, cei din Italia urma să le țină locul. 

Câini folosiți pentru cerșetorie erau și ei schimbați, fiind vorba despre tot felul de patrupezi de talie mare, mijlocie, mică, și rase diferite. Se pare că românii îi „închiriau” dintr-un adăpost de animale din satul Pișcolt din România.

Se pare că „cifra de afaceri” adusă de „business-ul” românilor se ridică undeva între 600 și 800 de euro săptămânal pentru fiecare cerșetor. Anchetatorii au declarat că fiecare rotație aducea în buzunarele celor cinci organizatori, în jur de 1.600 de euro pe care îi împărțeau între ei. 

Alte 18 persoane au fost semnalate ca fiind implicate în gruparea cerșetorilor. Se suspectează că este vorba despre persoane care au ajutat la falsificarea pașapoartelor și dosarelor de sănătate ale câinilor. 

Majoritatea animalelor au fost sechestrate și încredințate adăpostului municipal din Torino. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel