Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Băiețelul român de șapte ani, dispărut de sâmbătă dimineață, este de negăsit
WhatsApp
Băiețelul de șapte ani din județul Arad, care a dispărut de sâmbătă dimineață, când a plecat la joacă, parcă a intrat în pământ.

După aproape 48 de ore de căutări disperate, la care iau parte sute de polițiști, localnici și voluntari, copilul încă nu a fost găsit.

Toți depun eforturi uriașe, în speranța că îl vor aduce acasă teafăr pe Sebi.

Sebi a dispărut de la marginea localităţii Vânători, din județul Arad. Băiatul de 7 ani a plecat la joacă, împreună cu alţi copii. Ultimul care l-ar fi văzut este un cioban.

„Copilul s-a dus cu un cioban, cu încă 6-7 copii, până la o stână aici, la vreo 500 de metri de localitate. Copilul ăsta spune că i-a fost foame şi s-a dus pe lângă un gărduleţ acolo, lângă stână, să mănânce fructe de pădure. După aceea, ciobanul, care e un om bătrân, nu a mai judeat lucrurile, nu ştiu ce s-a inamplat, dar a venit fără el acasă”, a declarat Tiberiu Haasz - primarul comunei Micsa.

 

Părinţii s-au speriat şi au alertat autorităţile

 

Pe înserat, părinţii s-au speriat şi au alertat autorităţile. Forţelor de ordine li s-au alăturat mai mulţi voluntari, însă, din păcate s-a lăsat ceaţa.

„Au fost angrenate echipe operative de căutare, fiind folosite şi echipaje cu termoviziune ale poliţiei de frontieră şi câini de căutare. De asemenea, peste 150 de voluntari sprijină căutările cu ATV-uri şi autoturisme de teren”, a precizat Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt al IPJ Arad, potrivit Știrile PRO TV.

Bogdan Nicoară este membru al Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4 și coordonează voluntarii din teren.

„Timpul este vital, primele 24 de ore se ştie că sunt foarte importante. Noi deja am trecut de bariera celor 24 de ore, operaţiunile încă continuă. Este o emoţie foarte mare”, a precizat Bogdan Nicoară, membru aș Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4.

 

Oricine îl vede pe Sebi este rugat să sune de urgenţă la 112

 

Aria de căutare a fost extinsă pe 30 de kilometri pătraţi. Zona este foarte periculoasă. Sunt foarte multe canale de desecare a apei pline cu vegetaţie.

„A fost ceață, temperaturi sub minus trei garde, umiditate de 100%, condiţii de vizibilitate de până în 50 de metri. Nici măcar echipamentele cu termoviziune nu au putut funcţiona”, a adăugat Bogdan Nicoară.

Luni, vremea s-a mai îndreptat, temperaturile au mai crescut un pic.

Oricine îl vede pe Sebi este rugat să sune de urgenţă la 112.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel