Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Băiat de 13 ani, în moarte cerebrală după ce a fost bătut pe stradă. Mesajul sfidător al agresorului
WhatsApp
Doi părinţi din Mangalia fac un apel disperat către noi toţi. Oamenii încearcă să îşi salveze copilul de 14 ani și să îl trateze într-o clinică din străinătate.

Băiatul este în moarte cerebrală, după ce a fost bătut pe stradă de un adolescent, practicant al sporturilor de contact. La polul opus, agresorul - aflat în arest la domiciliu - continuă să şocheze prin comportament. A transmis pe o reţea socială ca el este bine, şi că până acum nu a putut ţine legătura cu prietenii, pentru că poliţiştii i-au luat telefonul.

Andrei se plimba pe stradă, în Mangalia, când a fost atacat - din senin - de băiatul de 15 ani, practicant al sporturilor de contact. Agresorul s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi cu picioarele, iar sub ploaia de lovituri dure s-a prăbuşit pe trotuar.

În cădere, s-a lovit la cap şi şi-a pierdut cunoştinţa. Doi martori - care au asistat la secvenţele teribile - i-au sărit în ajutor. Timp de 15 minute i-au făcut masaj cardiac până a ajuns un echipaj SMURD - care l-a dus de urgenţă la spital.

Acum, la 10 zile de la întâmplare, Andrei este în moarte cerebrală, iar doctorii încearcă să îl salveze.

„Băiatul acela a venit hotărât să mi-l omoare, are 10 ani de arte marțiale”, a spus tatăl lui Andrei, potrivit Știrile PRO TV.

Motivul pentru care Andrei a fost bătut este încă neclar.

Rudele lui susţin că înainte cu o zi de agresiune, ar fi avut o confruntare pe o reţea de socializare cu adolescentul care l-a atacat. Disputa ar fi fost generată de o fată, dar anchetatorii încă investighează cazul.

 

Mesaj sfidător al agresorului

 

Andreea Iliescu, purtator de cuvânt IJP Constanța: „Cele două persoane s-au întâlnit întâmplător, iar minorul de 15 ani l-a lovit pe cel de 13 ani cu pumnul. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Până acum - în acest caz tulburător - au fost audiaţi mai mulţi martori şi agresorul - pe care judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, pentru că este minor. De acasă, tânărul a postat însă un mesaj sfidător.

„Da. sunt bine pentru cine întreabă. Asta e telefonu lu tata, ca al meu e la Poliţie. Vă pup pe toţi!”

Tatăl lui Andrei: „Băiatul a venit și mi-a spus: mă amenință cineva, că vrea să mă bată, că vrea să mă cunoască. Știu că are 15 ani și că învață la Liceul ??, cred că din cauza la o fată”.

Din spitalul din Constanța - unde este internat Andrei - veştile nu sunt deloc bune. Părinţii lui vor să îl transfere într-o clinică din Austria sau din Turcia unde spera că doctorii vor putea face mai mult pentru el.

Tatăl lui Andrei: „Aștept niște răspunsuri de la spitale din Turcia și Viena, să vadă dacă se poate”.

Pe internet, povestea lui Andrei a impresionat mii de români.

Oamenii au început să strângă bani ca să îl ajute şi toată lumea trimite mesaje de încurajare. În acelaşi timp, familia băiatului a lansat un apel care autorităţi şi cere schimbarea încadrării juridice în ceea ce îl priveşte pe bătăuş.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel