Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Azilele groazei în Italia. O mare "luptătoare anti mafia" a înșelat zeci de bătrâni cu aproape 400 000 euro
WhatsApp
O feministă cunoscută și ca o mare luptătoate anticorupție din Italia se află în arest după ce ar fi înșelat zeci de bătrâni pe care îi caza la azilul pe care-l deținea. 

Maricetta Tirrito era cunoscută în Italia ca o mare luptă anti mafia și o apăratoare a drepturilor femeilor. Ea se află astăzi în închisoare sub acuzația că a înșelat și escrocat mai mulți bătrâni care erau cazați în azilul pe care-l deținea. Potrivit acuzațiilor parchetului Velletri, Maricetta Tirrito ar fi folosit banii bătrânilor din azil, aproximativ 385 de mii de euro, pentru cheltuieli personale de diferite tipuri: excursii, prânzuri, chiar și o intervenție chirurgicală. Totul a fost posibil prin folosirea mai multor adeverințe false eliberate de un medic care a ajuns acum printre acuzați.

Maricetta Tirrito a postat un mesaj pe rețelele de socializare cu câteva luni în urmă, printr-un videoclip lung înregistrat după o percheziție care a avut loc în locuința ei din Ardea.

„Sunt încrezătoare că poliția înțelege care este situația și îi lasă pe acești oameni în pace ”.

 

 

Povestea lui Luigi


Totul a început cu o plângere depusă de vecinii lui Luigi Bonomo, un bătrân care a fost cazat în azil timp de câteva luni și apoi a murit la spital.

Luigi începe să aibă probleme și căderi după moartea soției și este prins circulând pe contrasens pe autostradă. De acolo devine clară situația de vulnerabilitate, acesta neavând copii sau nepoți.

Luigi ajunge astfel în azilul Silver Cohousing. Bătrânul este singur, nu are rude în apropiere, dar vecinii Daniele și Roberta îl cunoșteau și se interesau de soarta sa. 

Cuplul încearcă în toate felurile să afle lucruri despre Luigi, dar nimeni nu mai răspunde la numărul său de mobil. Daniele reușește să poarte scurte conversații cu patroana azilului, Maricetta: „Prima dată s-a prezentat și mi-a trimis o fotografie cu Luigi la masă cu o farfurie de paste. Apoi am încercat să-l contactez din nou pe Luigi fără succes și ea mi-a spus a fost transferat". 

Ulterior apare cel mai deranjant episod, care i-a determinat pe Daniele și Roberta să depună plângere la poliție. Soții își dau seama că în apartamentul vecinului lor în vârstă sunt alți oameni. Era vorba chiar despre patroana azilului, Maricetta Tirrito însoțită de alte trei persoane. „Au făcut fotografii și au luat obiecte, punându-le în niște pungi negre” povestește Daniele. 

"Am încercat să mă asigur că nu pleacă, chiar am stat în fața mașinii lor pentru a-i împiedica să plece, dar situația devenea prea tensionată și soția mea m-a tras din fața mașinii lor. Poliția a sosit o oră mai târziu".

Episodul respectiv i-a convins apoi pe cei doi să depună o plângere. „Timpul a trecut și tot nu am știut unde se află Luigi, până când am aflat că a început un adevărat scandal la azilul manageriat de Maricetta, chiar de la plângerea noastră”. Dar Luigi era deja internat în spital, era în stare gravă și a murit la scurt timp după aceea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel