Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avocat brazilian, ucis de un român în fața unui club din Portugalia: „A murit singur într-o altă țară, unde își căuta visul“
WhatsApp
Jefferson Terra Pinto, un avocat de origine braziliană, în vârstă de 33 de ani, a fost ucis în bătaie în fața unui club de noapte din Lisabona, de către un român. Nimeni nu a intervenit în bătaia dintre cei doi.
politia_portugalia

Jefferson Terra Pinto, în vârstă de 33 de ani, a fost lovit cu piciorul în cap în fața unui club de noapte; Alessandro dos Santos Pinto spune că unchiul său și-a mutat țara pentru a asigura un viitor mai bun pentru fiul său: 'S-a dus după o viață mai bună'.

Cadavrul lui Jefferson Terra Pinto, în vârstă de 33 de ani, a fost eliberat miercuri de Institutul Național de Medicină Legală din Lisabona. Brazilianul a murit bătut în primele ore ale zilei de duminică în fața unui club de noapte situat în Parque das Nações, în capitala portugheză. Încă zguduită, familia sa așteaptă sâmbăta viitoare sosirea rămășițelor în Brazilia.

Bărbatul era avocat și pleca de la o petrecere când a fost înjunghiat mortal. „Era un tip foarte bun, toată lumea îl plăcea, ajuta pe toată lumea, era foarte iubit de toată familia și de prieteni, foarte muncitor, un băiat bun. Provine dintr-o familie modestă, a căutat o viață mai bună pentru el și familia sa, pentru a-i oferi o viață bună fiului său. Sentimentul este foarte trist și foarte dureros“ - a declarat nepotul victimei, într-un interviu acordat GLOBO.

Avocat brazilian, ucis de un român în fața unui club din Portugalia

 

Brazilianul a fost implicat într-o bătaie cu un cetățean român, a sfârșit prin a fi expulzat din clubul de noapte și a murit în fața clubului după ce a fost bătut. Poliția portugheză a declarat că victima a căzut la pământ, iar suspectul a continuat să o agreseze "cu lovituri în cap".

„Ceea ce știm este că a fost implicat într-o bătaie, era deja pe jumătate beat, a căzut și s-a lovit la cap, iar tipul a continuat să-l lovească în cap până când a murit“ a adăugat Alessandro. Avocata familiei lui Jefferson a declarat că brazilianul a avut o neînțelegere cu un bărbat de naționalitate română în interiorul clubului de noapte. Victima se dusese la local pentru a se distra cu prietenii. „A avut o neînțelegere în clubul de noapte cu o altă persoană, pe care nu o cunoaștem, apoi l-a cunoscut pe acest român. Agenții de pază i-au aruncat pe amândoi în stradă, iar românul s-a dus după Jefferson. Agenții de pază nu au întrerupt bătaia, iar românul l-a bătut până l-a omorât în bătaie“, a spus avocata.

„A murit singur într-o altă țară, unde își căuta visul“

 

Jefferson a primit îngrijiri, dar nu a rezistat rănilor și a murit la spitalul São José, din capitala portugheză. Suspectul a fost arestat în flagrant după comiterea crimei și avea programată pentru luni o audiere pentru arestare preventivă, dar apărarea brazilianului nu are încă nicio veste despre rezultatul procedurii în justiția portugheză. „Nu știm dacă românul rămâne în închisoare sau dacă a fost eliberat. Și încă așteptăm imaginile camerelor de supraveghere pentru a elucida crima. Vrem dreptate, a fost o crimă foarte gravă împotriva vieții“a spus avocata familiei victimei, citată de  Globo.

"Din păcate, marele nostru prieten și frate, a fost ucis departe de noi, fără nicio șansă de apărare și singur într-o altă țară (Portugalia) unde își căuta visul, și-a luat viața prin violență și și-a lăsat brusc familia (fiul, mama și soția) și prietenii cu o durere imensă de dor, și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i aduce trupul acasă pentru a efectua înmormântarea aici în Brazilia cu mama sa prezentă, familia și prietenii să-și dea ultimul rămas bun", spune textul unei strângeri de fonduri făcută de apropiați pentru repatrierea trupului victimei.

Jefferson era din Rio de Janeiro, dar a plecat să locuiască în Lisabona împreună cu soția și fiul său în căutare unei vieți mai bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel