Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertizare meteo de urgență în Marea Britanie: vijelii periculoase de 120 km pe oră
WhatsApp
Un cod galben de vânt puternic a fost instituit pentru nordul Marii Britanii începând de vineri la ora 5 dimineața, milioane de oameni confruntându-se cu rafalele de 120 km pe oră .
Avertizare meteo de urgență în Marea Britanie: vijelii periculoase de 120 km pe oră  / Foto: Unsplash

Met Office a emis o avertizare galbenă pentru vânt vineri, care va afecta Scoția și părți ale Angliei, ceea ce va aduce o "șansă de pericol pentru viață", a spus acesta.

Acesta a adăugat că este posibil ca locuințele și afacerile să fie avariate ca urmare a vânturilor puternice, care pot provoca, de asemenea, întreruperi de energie electrică.

 

Vântul se va intensifica treptat

 

De asemenea, navetiștii s-ar putea confrunta cu călătorii de coșmar pe durata avertismentului - între orele 5 dimineața și 15:00 vineri - cu posibile probleme pentru cei care călătoresc pe șosele, pe calea ferată, pe calea aerului și la bordul feriboturilor.

Met Office a declarat: "O zonă adâncă de presiune joasă este de așteptat să afecteze o mare parte din nordul Marii Britanii până vineri. Vânturile vor crește de la vest la est, cu rafale de 70-80 km pe oră probabil, și local până la 100-120 km pe oră pentru coastele și dealurile expuse. Vânturile se vor intensifica treptat până vineri după-amiază și seara."

De asemenea, oamenii au fost avertizați de pericolele de a se afla în apropierea coastelor în timpul vânturilor puternice, deoarece ar putea provoca "pericol de moarte" din cauza valurilor mari, precum și "materiale de plajă aruncate pe fronturile maritime, drumurile de coastă și proprietăți".

 

Chiar dacă este cald, temperaturile vor scădea până la sfârșitul lunii, cu minime de -11C

 

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care urmează temperaturi calde subtropicale, înainte ca mercurul să scadă săptămâna viitoare, cu temperaturi de îngheț și minime de -4 grade Celsius.

Marți a fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie, când temperaturile au ajuns la 17C în mijlocul Țării Galilor, iar condițiile blânde vor continua.

Temperaturile sunt calde pentru această perioadă a anului, datorită aerului subtropical care afectează în principal sudul țării, iar în Scoția aerul mai rece, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel