Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertisment urgent de la Snapchat pentru părinți. Copiii pot da din greșeală adresa lor EXACTĂ pe hartă, străinilor, după noua actualizare
WhatsApp
A fost emis un avertisment pentru utilizatorii Snapchat după ce a fost făcută o actualizare a popularei aplicații de partajare a fotografiilor și videoclipurilor, care arată locația utilizatorilor exactă și îndrumări către ea. Părinții sunt îngrijorați pentru copiii lor. 
Avertisment urgent de la Snapchat pentru părinți. Copiii pot da din greșeală adresa lor EXACTĂ pe hartă, străinilor, după noua actualizare / Foto: Unsplash

Funcția "Snap Map" permite altora să vadă locația dvs. exactă, până la adresa străzii, iar acum calculează și cât timp va dura să ajungeți cu mașina la destinație. 

Actualizarea i-a făcut pe părinți să fie îngrijorați în legătură cu siguranța copiilor lor, care ar putea dezvălui din greșeală adresa lor unor necunoscuți online. 

 

Adresa poate fi dezactivată rămânând pe "Ghost Mode"


Din fericire, harta poate fi dezactivată rămânând pe "Ghost Mode" sau dezactivând butonul "locație precisă" din setările telefonului. 

Snap Maps le permite operatorilor să le arate prietenilor Snapchat locația lor live, ceea ce înseamnă că pot identifica adresa exactă a cuiva.

De asemenea, aplicația afișează imagini și videoclipuri postate de străini din întreaga lume, care sunt prezentate pe o hartă. 

Brandul de sănătate și frumusețe Ethan Thomas Collection a tras un semnal de alarmă, împărtășind vestea actualizării pe Facebook împreună cu capturi de ecran. 

„Noua actualizare Snapchat vă permite acum să faceți clic pe persoană pentru a afișa locația acesteia, până la adresa străzii. De asemenea, merge cu un pas mai departe”, a scris brandul. 

„Faceți clic pe pictograma de unitate, care va deschide Google Maps și vă oferă adresa lor exactă. Chiar și numărul casei! Dacă aveți copii, dezactivați locația lor sau puneți-o în modul fantomă”.

 

Postarea de pe rețelele de socializare a fost distribuită de peste 11.000 de ori și a primit peste 6.200 de comentarii

 

„Nu am înțeles niciodată de ce Snapchat are o funcție de localizare, dacă vrei ca cineva să știe că suntem, trimite-i un mesaj privat”, a scris o femeie.  

O altă femeie a subliniat o altă funcție nouă și a scris: 'Există o altă actualizare nouă pentru care poți plăti și îți va arăta locația lor din ultimele 24 de ore și peste tot pe unde au fost și ei'. 

Deși această funcție face parte doar din noul abonament plătit.  

La începutul acestei săptămâni, Snapchat a anunțat oficial noul "serviciu de abonament Snapchat+", oferind utilizatorilor posibilitatea de a plăti o taxă lunară pentru a avea acces la funcții exclusive din aplicație, cum ar fi pictograme, insigne, informații despre date și multe altele. 

Ca parte a noilor informații despre date, utilizatorii vor putea să vadă istoricul locației prietenilor lor timp de 24 de ore și să revadă poveștile lor Snapchat.

 

Mulți utilizatori consideră că acest lucru este "înfiorător"

 

Pe TikTok, mulți utilizatori consideră că acest lucru este "înfiorător" și "inutil", iar alții au spus că nu ar plăti niciodată 3,99 dolari pe lună pentru a utiliza aplicația pentru incluziuni suplimentare.

Anul trecut, experții în securitate cibernetică i-au avertizat pe părinți cu privire la funcția de hartă după presupusa agresiune sexuală a unei fete de 16 ani din Melbourne.

Un grup de băieți ar fi folosit această funcție pentru a pătrunde la o petrecere în bogata suburbie Brighton din Melbourne în februarie, a relatat Herald Sun. 

O tânără ar fi fost apoi agresată de unul dintre adolescenții "din afara zonei". 

Jordan Foster, expert în securitate cibernetică la ySafe, a declarat pentru Daily Mail Australia că utilizatorii pot găsi petreceri folosind Snap Maps prin identificarea adunărilor și vizualizarea de videoclipuri sau fotografii care arată că are loc o petrecere.

Ea a adăugat că tinerii au adesea contacte pe telefon sau pe rețelele de socializare pe care nu le cunosc foarte bine. 

'Dacă străinii sau publicul postează videoclipuri de la această petrecere, veți vedea unde se află casele reale sau locația și puteți vedea, de asemenea, cu cât timp în urmă a fost postată postarea', a spus ea.

'Astfel, străinii pot să ajungă și să dea buzna și să știe exact ce se întâmplă și unde'.

 

Funcția le permite utilizatorilor să vadă conținut aleatoriu postat de străini dând click pe anumite părți ale hărții 

 

Snapchat a declarat anterior pentru Daily Mail Australia că precizia 'punctelor de căldură' este degradată cu până la 4 kilometri, în funcție de volumul de Snaps dintr-o zonă și de vârsta afișului. 

Tinerii au declarat că folosesc această funcție pentru a-și localiza prietenii, pentru a se conecta cu ei în timpul unei ieșiri în oraș și pentru a vedea dacă aceștia sunt online pentru a discuta.

'Folosesc [Snap Maps] doar pentru a vedea unde sunt prietenii mei dacă ne-am făcut planuri și dacă sunt în drum spre locul unde mergem', a declarat Alex Cimino, elev de liceu.

'De asemenea, le folosesc doar pentru a vedea dacă cineva este activ pe Snapchat și dacă răspunde sau ignoră mesajele'.

Un purtător de cuvânt al Snapchat a declarat anterior pentru Daily Mail Australia că softul a fost conceput cu confidențialitatea și securitatea în prim plan. 

'Împărtășirea locației prin intermediul Snap Map este dezactivată în mod implicit, iar Snapchatterii care decid să își împărtășească locația pe hartă vor putea vedea și fi văzuți doar de prietenii comuni', au spus ei.

'Avem toleranță zero pentru orice fel de intimidare sau hărțuire și cerem ca Snapchatters să raporteze abuzurile sau orice alte probleme de siguranță în aplicație'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel