Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autostrada din Spania unde riști să fii jefuit. Hoții fac orice să atace șoferii și să le fure bunurile
WhatsApp
Avertismentul autorităților. Autostrada din Spania unde nu trebuie să oprești niciodată din cauza riscului de furt. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Autoritățile locale trag un semnal de alarmă cu privire la riscul ridicat de tâlhării pe autostrada AP-7, mai exact, în zona care leagă Barcelona de La Junquera. Polițiștii au emis o serie de sfaturi și eventuale situații de care șoferii trebuie să se ferească. 

Ce trebuie să știe șoferii

 

Autoritățile spaniole avertizează că această porțiune a autostrăzii este cunoscută pentru infracțiuni, incluzând jafuri la taxe, benzinării și alte zone de servicii. Hoții profită de orice oportunitate pentru a ataca șoferii și a fura bunurile acestora.

Pentru a informa șoferii cu privire la pericolele din această zonă, Serviciul Catalan de Trafic folosește panouri luminoase distribuite strategic de-a lungul autostrăzii. Aceste panouri oferă avertismente cu privire la riscul de jafuri și atacuri în diverse puncte de pe traseu.

Poliția catalană recomandă șoferilor să nu oprească vehiculele pentru orice alt vehicul oprit pe marginea drumului, deoarece hoții pot simula diverse probleme pentru a-i determina pe șoferi să se oprească și apoi să-i atace, scrie Motor Y Movilidad. 

Un alt sfat important dat de poliție este să fie precauți atunci când fac oprire pentru realimentare. Hoții pot profita de momentul realimentării pentru a ataca sau a fura bunurile din mașină. Există rapoarte despre bande care folosesc tehnici precum inhibitorii de cheie pentru a debloca ușile mașinii și a-i jefui pe șoferi în timp ce aceștia alimentează la benzinărie.

De menționat că, începând din septembrie 2021, autostrada AP-7 nu mai este taxată și a devenit liberă de la plata taxelor de exploatare. Această schimbare a crescut preocupările cu privire la siguranța rutieră, deoarece hoții ar putea avea o mai mare "libertate" de a-și desfășura activitățile infracționale. Astfel, este crucial ca șoferii să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție suplimentare în timp ce călătoresc pe această autostradă.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel