Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autorul atacului cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei, prins. Presupusul terorist a dat lovitura la mai multe biserici în aceeași zi
WhatsApp
Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă miercuri seara la o biserică din Algeciras, în sudul Spaniei, informează AFP. Atacatorul a fost prins.

Atacul cu armă albă a avut loc cu 'puţin înainte de ora 20:00' în biserica San Isidro din Algeciras, a spus Ministerul de Interne, şi nu în cea din San Lorenzo, aşa cum indicase iniţial din greşeală.

Tragedia a pus miercuri stăpânire pe orașul Algeciras din Cadiz, după ce a devenit scena mai multor atacuri asupra diferitelor biserici din oraș, comise de un cetățean marocan care ar putea fi un lup singuratic. Înarmat cu o macetă, bărbatul l-a ucis pe sacristanul bisericii Nuestra Señora de La Palma și a rănit cel puțin patru persoane, dintre care una se află în stare gravă, dar stabilă. Audiencia Nacional studiază incidentul ca fiind un presupus caz de terorism.

O persoană a fost ucisă în afara bisericii şi una a fost rănită în interiorul ei, conform autorităţilor spaniole. O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că persoana ucisă era un paracliser, iar un preot se numără printre răniţi.

2. -imagine fara descriere- (atac-maceta-spania.png)

Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei 

 

Potrivit acestei surse, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi 'a ţipat ceva' în momentul atacului.

După acest prim asalt în parohie, deținutul a continuat să răspândească teroarea în centrul orașului Algeciras și a mers la biserica Nuestra Señora de La Palma, din Plaza Alta a orașului. Când a intrat în biserică, a provocat daune în interior și l-a atacat pe sacristanul Diego Valencia, care a reușit să iasă din biserică. Cu toate acestea, el a fost lovit de atacator afară, unde l-a ucis. Alte trei persoane au fost rănite, însă starea lor nu este cunoscută încă.

3. -imagine fara descriere- (mort-spania-bserica.jpg)

Presupusul terorist a dat lovitura la mai multe biserici 

 

Același agresor ar fi mers apoi la Capela Europei, o biserică aflată vizavi de cea precedentă, și ar fi bătut în ușă. Cu toate acestea, cum biserica era închisă, a plecat. Poliția locală l-a arestat în cele din urmă în apropiere de Laza Alta și l-a predat Poliției Naționale, care îl ține în custodie la secția de poliție din Algeciras.

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai. 'Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului', a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii, titrează Agerpres.

4. -imagine fara descriere- (policia-nacional---ambulanzia--spania.png)

Atacatorul a fost reținut

Bărbatul arestat ca presupus autor al atacului este Yasin Kanza, de naționalitate marocană și în vârstă de aproximativ 20 de ani, și ar putea fi un lup singuratic. Potrivit unor surse apropiate anchetei citate de EFE, poliția nu exclude posibilitatea ca acesta să fi fost un atac jihadist, deși acest lucru nu a fost încă confirmat de anchetă, potrivit 20minutos.

Poliția nu crede, potrivit aceleiași surse, că scopul presupusului autor al atentatului a fost să se arunce în aer, având în vedere că acesta purta o djellaba neagră, iar dacă ar fi vrut să facă acest lucru, ar fi fost îmbrăcat în alb.

Yasin Kanza se afla în Algeciras încă din vară, potrivit El Mundo în ediția tipărită. Avea o atitudine "evazivă", iar alegerea cartierului în care se stabilise nu a întârziat să atragă atenția agenților, care, de atunci, l-au avut mereu în vizor, deși, neavând cazier judiciar, nu puteau decât să-l supravegheze. Potrivit ziarului, motivele controlului lor au fost: zona marginală în care se deplasa, intenția sa de a se ascunde de prezența agenților și privirile sale "agresive" față de patrulele care se apropiau de un centru de trafic de droguri, imigrație ilegală și exploatare sexuală.

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel