Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Automobil, oprit la frontieră. Șoferul care ascunsese o comoară în pereții mașinii a rămas pieton
WhatsApp
Un bărbat a fost reținut de poliția de frontieră, după ce a încercat să intre în România din Moldova cu mii de pachete de țigări, ascunse în pereții din spatele automobilului.
Automobil, oprit la frontieră. Șoferul ascunsese o comoară în pereții mașinii.

Potrivit Serviciului Vamal al Republicii Moldova, un bărbat, de 29 de ani, a încercat să treacă frontiera pe la postul vamal Cahul, la volanul unui automobil Volvo.

În pereții din spatele automobilului, șoferul ascunsese 1.850 de pachete de țigări, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Țigările urmau să ajungă în Germania. 

Deoarece șoferul nu a declarat nimic vameșilor, țigările au fost confiscate, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul intenționa să vândă țigările pe piața neagră din Uniunea Europeană. 

Conform prevederilor articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

La sfârșitul lunii aprilie, poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit şi reținut pentru continuarea cercetărilor aproximativ 40.000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, pe care doi cetăţeni moldoveni încercau să le introducă ilegal prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cu destinaţia Italia.

 

Autocar, în drum spre Italia, oprit la frontieră. Dosare penale pentru doi șoferi, după ce polițiștii au verificat cala de bagaje 

 

În data de 28 aprilie, pentru valorificarea unor date şi informaţii deţinute la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, poliţişti de frontieră din cadrul serviciului şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

În cadrul acţiunii desfăşurate, polițiștii au identificat un autocar marca Mercedes, cu destinaţia Italia, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări. În autocar se mai afla şi şoferul de rezervă, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

S-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţist de frontieră şi lucrător vamal, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în bagajele din cala autocarului, cantitatea totală de 759.600 ţigarete (37.980 pachete), de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

În urma cercetărilor şi a declaraţiilor date de către cei doi şoferi s-a stabilit că ţigările le aparţin şi intenţionau să le transporte şi, ulterior, comercializeze pe piaţa neagră din Italia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în/scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei, în cazul produselor supuse accizelor, şi mai mare de 40.000 lei, în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 49.379 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel