Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar românesc ce se deplasa spre Italia, blocat la frontieră: Ce au găsit vameșii în bagaje i-au adus un dosar penal șoferului
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Botoşani au dispus indisponibilizarea unui autocar care efectua curse regulate între Republica Moldova şi Italia, după ce în remorca acestuia au fost descoperite 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, formată din poliţişti de frontieră şi vameşi, a descoperit în remorca autocarului ce se deplasa spre Italia mai multe pachete de ţigări, ascunse în bagaje, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

„În data de 22 septembrie 2022, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autocar înmatriculat în România, ce avea ataşată o remorcă înmatriculată în Republica Moldova. În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, echipa comună a descoperit, ascunsă în bagajele aflate în remorca autocarului, cantitatea de 1.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 5.000 de lei. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele cu scopul de a le valorifica pe teritoriul Italiei”, a afirmat sursa citată.

Oficialul STPF precizează că întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, autocarul şi remorca fiind indisponibilizate şi a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.

Pasagerii şi-au continuat călătoria cu un autocar aparţinând aceluiaşi transportator. 

 

Vezi și

 

Autocar cu români, blocat în Austria. Oamenii legii, șocați că așa ceva a putut circula pe drumurile publice: Șoferii români, arestați

 

Autocar românesc, cu 10 cetățeni români la bord, blocat în urma unui control pe o austostradă din sudul Austriei. Pe lângă numeroasele defecțiuni tehnice ale vehiculului, polițiștii au confiscat aproximativ 3100 de grame de canabis, precum și trei sticle de soluție de canabis.

Polițiștii au desfășurat un punct de control de-a lungul autostrăzii sudice. În acest proces, au scos din circulație un autocar românesc. Pe lângă numeroasele defecțiuni tehnice ale vehiculului, polițiștii au confiscat aproximativ 3100 de grame de canabis din plante, precum și trei sticle de soluție canabis din plante.

Operațiunea principală a avut loc cu sprijinul Biroului Federal de Poliție Criminală, al biroului vamal, al poliției autostrăzilor, al patrulelor de câini de serviciu și al Centrului de Testare din Styria.  De asemenea, au fost asigurate de ofițeri din cadrul grupului operativ Cobra și al brigăzii antidistrugere din Styria.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel