Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar care mergea în Marea Britanie, oprit la frontiera României. Ce ascundea șoferul într-un plic, descoperit de polițiști
WhatsApp
În data de 19 august 2021, în jurul orelor 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei L.A., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocar ce se deplasa spre Anglia.    

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, a fost efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor. Astfel poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra șoferului autocarului, un plic, în care se afla un act cu însemnele autorităților din România, care avea imprimată fotografia unei tinere.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că actul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

Luat la întrebări, bărbatul a declarat că a primit plicul care conţinea permisul de conducere pentru a-l preda unui conaţional, la destinaţie, în Anglia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel