Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un român a furat o autoutilitară, încărcată cu pizza, și a provocat un accident rutier
WhatsApp
În noaptea de sâmbătă, 16 iulie, un român, de 30 de ani, a furat din Graz un camion, încărcat cu pizza. Bărbatul a fugit cu vehiculul la Gratwein, unde a provocat un accident de circulație.

În jurul orei 12.30, la Eggendorf au început acțiunile de căutare, după ce camionul furat a fot observat, ultima dată, în Friedhofgasse 

Mai multe patrule au participat la acțiunile de căutare. Între timp, polițiștii din Hitzendorf au fost anunțați că o autoutilitară a intrat în peretele unui restaurant, iar șoferul a vrut să fugă. Trecătorii l-ar oprit pe bărbat la aproape 150 de metri de locul accidentului, relatează www.5min.at.

În scurt timp, la locul accidentului, au ajuns și polițiștii, care au făcut legătura cu vehiculul furat în Graz.

La audierea inițială a reieșit că bărbatul este un român de 30 de ani. Bărbatul a mărturisit furtul. Pentru lămuriri suplimentare ale faptelor, el a fost adus la secția de poliție din Wärmendorf.

Șoferul a fot testat cu alcool testul, care a avut un rezultat pozitiv. Ofițerii de la Inspectoratul de Poliție Eggenberg efectuează acum cercetări suplimentare. Românul a fost sesizat la Parchetul din Graz. Autoturismu a fost confiscat și o  companie de tractări l-a transportat la Graz.

Vezi și:

 

Şofer român de TIR, prins la frontiera din Austria cu 31 de migranți ascunși în camion

 

Un șofer român de camion a fost prins cu 31 de migranți în remorcă, sâmbătă, la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf, în districtul Neusiedl am See din Austria.

Șoferul român de TIR a fost arestat după ce polițiștii au verificat sâmbătă dimineață camionul la punctul de trecere al frontierei. Oficialii au observat că sarcina distribuită neuniform apăsa pe prelata camionului.

Olanda. Șofer român de TIR, condamnat la 10 ani de închisoare, după ce inițial a fost achitat: Liviu avea în remorcă 25 de pasageri „în pragul morții”

La o inspecție mai atentă, ofițerii de poliție au observat și un sigiliu alterat pe remorcă, unde 31 de persoane din Etiopia, Pakistan și Bangladesh au fost găsite în cele din urmă în cală. Cei 31 de străini, 30 de bărbați și o femeie, au solicitat oficialilor protecție internațională.

Șoferul român al camionului a fost arestat sub suspiciunea de contrabandă. După interogatoriu, a fost transferat la închisoarea Eisenstadt.

 

Austria. Muncitor român, grav rănit în urma unui accident de muncă: Transportat la spital cu elicopterul

 

 

Un muncitor român în construcții a fost victima unui accident de muncă la Prutz. Bărbatul de 42 de ani a fost grav rănit și transportat la spital cu elicopterul.

Un bărbat a fost rănit joi dimineață în timpul unor lucrări de construcție la Prutz. Un bărbat austriac de 43 de ani era angajat la lucrări de forare a ancorei împreună cu un român de 42 de ani pe un șantier de construcții de pe Reschenstraße. Austriecii au ridicat țeava cu o macara și cu o frânghie pentru a o atașa la conducta deja forată și a o întoarce.

Când bărbatul de 43 de ani a început să înșurubeze țeava, cel de 42 de ani avea încă mâna stângă în alunecarea frânghiei. Nu se știe de ce, mâna s-a prins de acea frânghie. Austriacul a încercat totuși să apese imediat pe butonul de oprire de urgență. Cu toate acestea, l-a învârtit pe român în jurul țevii de foraj, după care s-a lovit cu capul de căruciorul opus al tunului.

Bărbatul de 42 de ani a suferit răni grave la braț, cap și coaste. Bărbatul a fost transportat la spitalul din Innsbruck cu un elicopter de salvare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel