Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Spărgători români în serie, condamnați: „Nu mai aveam bani să plătim chiria”
WhatsApp
Trei români au fost condamnați, astăzi, la pedepse cu închisoare cuprinse între 1 și 3 ani pentru spargeri în serie, în Austria. Decizia magistraților nu este definitivă. 
Austria. Spărgători români în serie, condamnați: „Nu mai aveam bani să plătim chiria”

Trei români au fost condamnați vineri la Tribunalul Regional Klagenfurt pentru 21 de spargeri în Carintia și Stiria. Toți trei, în vârstă de 30 de ani, au o listă lungă de dosare penale. În fața senatului judecătorilor laici, prezidat de judecătorul Gernot Kugi, toți trei au mărturisit că le-a părut teribil de rău pentru toate furturile comise. Primul inculpat a primit trei ani, al doilea inculpat a scăpat cu doi ani, iar al treilea a primit un an de închisoare. 

În luna februarie, primul și al doilea inculpat și-au început turul de spargeri, au lovit în total de 20 de ori în Carintia, dar și în Stiria. În aprilie, a venit rândul pieței Adeg din Strasbourg, de data aceasta cei doi fiind conduși de fratele primului inculpat. A așteptat în parcare, ceilalți doi au mers la supermarket. Cu toate acestea, au declanșat sistemul de alarmă. Poliția a început o vânătoare de oameni, iar cei trei au fost prinși și luați în arest.

 

Nu mai aveau bani pentru a plăti chiria

 

Nu mai aveau bani pentru a plăti chiria, a spus primul inculpat, care a petrecut ultimii cinci ani în închisoare în Germania. Al doilea inculpat a subliniat că are un frate cu handicap și că, prin urmare, are nevoie de bani. Judecătorul Kugi a vrut să știe cum au ajuns în Carintia. Li s-a promis muncă, dar nu au reușit.

Al doilea inculpat, care, ca și ceilalți doi, a fost reținut de cinci luni, a afirmat că nu va face niciodată așa ceva în viața sa. „Vreau să mă întorc la fratele meu din România”.

Cei trei români pot face apel la sentință.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel