Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Sebastian Kurz face presiuni uriașe pentru pașaport covid. Și-a găsit aliați în UE. Iată țările care-l susțin
WhatsApp
Cancelarul Sebastian Kurz își dorește introducerea pașaportului de vaccinare contra COVID în Austria. Dorința lui ar fi ca toată Uniunea Europeană să introducă acest pașaport "verde".  

Israelul l-a implementat deja și multe țări europene vor să urmeze acest exemplu. Vorbim despre așa-numitul pașaport de vaccinare. Cancelarul Sebastian Kurz se află în fruntea țărilor care susțin pașapoartele de vaccinare, înainte de summitul UE care va începe joi (reuniunea șefilor de stat și de guvern va avea loc din nou prin videoconferință).

„Vrem să revenim la normalitate și la libertate maximă cât mai repede posibil. Atât timp cât există pandemia și virusul, nu putem avea o viață normală dacă nu luăm măsurile necesare de protecție, fie prin vaccinare, fie prin testare”, a subliniat Kurz într-un interviu acordat publicației Krone. "Prin urmare, este necesar un „pașaport verde” la nivelul UE, cu care să puteți călători liber, să vă deplasați fără restricții și să puteți pleca în vacanță," a mai spus Kurz.

Pașaportul covid. Cum se împart taberele

 

Cancelarul are mulți aliați în acest demers pe care îl va aduce în discuție la summit. Cele mai mari susținătoare al pașaportului covid sunt țările turistice precum Grecia, Cipru sau Malta. De asemenea, statele baltice dar și Spania, Croația sau Slovacia sunt în favoarea unui certificat de vaccinare.

Pe de altă parte, Germania, Franța, Belgia și Olanda se opun. Franța și Germania, prin conducătorii Macron și Merkel au lansat un mesaj împotriva implementării acestui pașaport covid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel