Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Româncă, moartă după ce a fost lovită de un roller coaster: „Groaznic! Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”
WhatsApp
O româncă, în vârstă de 30 de ani, a murit după ce a fost lovită de un vagon, marți seara, în parcul de distracții „Five Looping” din Viena, Austria. Orice ajutor a venit prea târziu pentru ea.
Austria. Româncă, moartă după ce a fost lovită de un roller coaster: „Groaznic! Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”. FOTO: captură kurier.at

Tragedia a avut loc marți, în jurul orei 20:25, atunci când vizitatorii din cartierul Prater, acolo unde este acum parcul de distracții „Five Looping”, au tras un semnal de alarmă la o casierie a „Olympia Loopings” după ce au văzut românca la pământ, că nu se mișcă. Salvarea a fost solicitată imediat, în timp ce vizitatorii din parcul de distracții au acordat primul ajutor. Pentru românca de 30 de ani, însă, orice ajutor a venit prea târziu. 

După cum au arătat până în acest moment investigațiile, românca, angajată în parcul de distracții, ar fi fost probabil lovită de un tren care se apropia într-o zonă periculoasă izolată. A fost exclusă o defecțiune tehnică. Acest lucru a fost confirmat și de Otto Barth, proprietarul roller coaster-ului.

 

„Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”

 

Potrivit martorilor, trenul se afla în ultima curbă. Acolo, se pare că românca a vrut să facă drumul mai scurt până la toaletă, a pășit pe sub roller coaster și a suferit răni mortale la cap. „Dacă ar fi așteptat cinci secunde, ar fi fost în viață”, a spus un martor.

Întrebat dacă vede „eroarea umană” drept cauza accidentului, Dietmar Klose, șeful departamentului MA 36 pentru tehnologie comercială, pompieri și evenimente a precizat: „cei doi angajați ai noștri au văzut sistemul astăzi la fața locului și nu au existat probleme tehnice”. Inspectoratul Muncii a refuzat să comenteze ancheta în curs.

 

Angajații „Five Looping” vorbesc despre incident

 

Lângă „Five Looping” unii angajați discută despre incident. Una dintre ele este o tânără care își șterge lacrimile de pe față cu gluga și își descrie colegii drept „o familie mică”. Ea nu o cunoștea atât de bine pe victimă pentru că lucraseră împreună doar două săptămâni. „Acesta este primul meu sezon aici și așa începe”, spune ea cu tristețe.

Angajații mașinilor învecinate sunt și ei uluiți și șocați, unii aflând despre accident abia dimineața. „Nu se întâmplă mare lucru aici în zilele de marți, atât de mulți angajați au fost liberi”, explică un angajat când a fost întrebat de ce doar câțiva oameni au observat.

 

Proprietarul roller coaster-ului: „Suntem profund șocați”

 

Miercuri, Otto Barth, proprietarul roller coaster-ului, a fost și el vizibil afectat de accident. La un eveniment media organizat în scurt timp, el încearcă să găsească cuvintele: „Suntem profund șocați. Gândurile noastre sunt la familia româncei. Este groaznic”. Compania lui Barth este una dintre cele mai de succes companii de târguri din Germania. Când a fost informat despre accident, s-a urcat imediat în mașină și a condus de la Munchen la Viena.

Asociația Prater a creat imediat o echipă de criză ca punct de contact pentru autorități: „Vom rezolva acest accident prin discuții și luăm în considerare măsuri pentru a face față împreună acestei tragedii”, a declarat vicepreședintele Silvia Lang.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel