Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele vaccinate. Ce măsuri de relaxare intră în vigoare
WhatsApp
Autoritățile din Austria pun capăt lockdown-ului în cea mai mare parte a ţării.

Austria trece la măsuri de relaxare după ce, în ultimele trei săptămâni, a impus reguli stricte din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, conform The Guardian.

În mare, se redeschid sălile de spectacole, muzeele şi alte locuri de divertisment.

Luni se vor redeschide şi magazinele.

În anumite zone din ţară se redeschid, de duminică seara, restaurantele şi hotelurile. Însă, restaurantele se vor închide la ora 23:00, iar în mijloacele de transport în comun, în magazine şi în spaţiul public continuă să fie obligatorie masca de protecţie, potrivit Mediafax.

Călătoriile turistice sunt posibile din 12 decembrie 2021 în Tirol, Vorarlberg și Burgenland. Statele federale Salzburg, Stiria, Carintia și Austria Inferioară vor urma pe 17 decembrie 2021 cu deschiderea hotelurilor și restaurantelor.

În Austria Superioară, lockdown-ul se încheie pe 17 decembrie 2021, iar Viena se redeschide turismului pe 20 decembrie 2021.

Deschiderile sunt realizate cu măsuri de siguranță bine gândite, care se concentrează pe bunăstarea și sănătatea oaspeților și angajaților și permit o vacanță relaxantă.

”Austria a luat o măsură dură, dar eficientă, prin lockdown-ul de 20 de zile. Rata de infectare a putut fi redusă semnificativ în acest fel. Lockdown-ul la nivel național se poate încheia așa cum s-a promis pe 12 decembrie 2021. Odată cu deschiderile treptate, se iau în considerare situațiile diferită la nivel regional. Aceasta înseamnă că turismul înainte de Crăciun este posibil mai devreme în anumite state federale decât în altele. Aceste reglementări au fost stabilite cu grijă și atenție. Oaspeții și partenerii noștri internaționali se pot pregăti acum pentru călătorii. Intrăm acum în sezonul de iarnă cu planul de deschidere treptată, reguli clare de siguranță și, mai ales, cu un simț înalt al responsabilității gazdelor noastre. Din perspectiva de astăzi, călătoriile turistice în toată Austria vor fi posibile începând cu 20 decembrie 2021. Desigur, toate reglementările aplicabile sunt disponibile pe canalele noastre internaționale și suntem bucuroși să fim persoana de contact pentru întrebări și informații suplimentare.“, a declarat Lisa Weddig, CEO Austrian National Tourist Office.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel