Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Parlamentul vrea teste negative obligatorii pentru internarea în spital sau cazarea la hotel
WhatsApp
Parlamentul Austriei a autorizat joi guvernul să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ pentru coronavirus la internarea în spital, cazarea la hotel sau intrarea la spectacole cu public, transmite AFP, menţionând că în mediul de afaceri există unele rezerve faţă de această modalitate de a preveni răspândirea virusului.

Deputaţii conservatori şi ecologişti din coaliţia guvernamentală au votat pentru a permite guvernului condus de cancelarul Sebastian Kurz să planifice implementarea măsurii la sfârşitul celei de-a treia perioade de restricţii de circulaţie, în 24 ianuarie.

Din cadrul opoziţiei, decizia a fost susţinută de social-democraţi, întrunindu-se astfel majoritatea de două treimi necesară, în timp ce extrema dreaptă a fost împotrivă.

Camera de Comerţ a Austriei îşi exprimase deja reticenţa faţă de aplicabilitatea măsurii în baruri, hoteluri şi restaurante, care deocamdată sunt închise.

Testul negativ pentru coronavirus va fi solicitat la orice internare într-un spital din afara sistemului de tratare a COVID-19.

Deşi de la Crăciun s-au introdus pentru a treia oară restricţii de circulaţie, în Austria nu a scăzut numărul de cazuri. În primul val al pandemiei, în primăvara trecută, ţara a fost dintre cele mai puţin afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel