Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Austria i-a jignit pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal aici“: Acțiune de protest în fața cancelariei premierului Karl Nehammer
WhatsApp
Federația Asociațiilor de Români din Europa - FADERE, împreună cu Cercul Cultural Romano Austriac Unirea, anunță  organizarea unei manifestații în fața Guvernului Austriei, în semn de protest la votul Cancelarului Karl Nehammer împotriva intrării României în spațiul Schengen.

FADERE, Federația Asociațiilor de Români din Europa, împreună cu Cercul Cultural Romano Austriac Unirea, vor organiza duminică, 18 decembrie 2022, de la ora 13:00 o manifestație în fața Guvernului Austriei, în semn de protest la votul Cancelarului Karl Nehammer împotriva intrării României în spațiul Schengen.

Săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen în ciuda faptului că până acum întotdeauna a votat favorabil României.

„Austria i-a jignit pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal aici“

 

„Prin votul negativ pentru intrarea României in spațiul Schengen, Austria i-a jignit nu doar pe cei 20 de milioane de români din țară, dar si pe cei peste 150 000 de români care locuiesc legal in Austria, contribuind la prosperitatea țării. S-ar putea ca unele calcule făcute de Cancelarul Karl Nehammer, conform cărora un astfel de vot i-ar aduce o mână de voturi la alegerile din ianuarie, să fie greșite, ținând cont de faptul că i-a supărat profund si pe cei 50 000 de români de origine care au cetățenie austriacă și pe familiile lor care au drept de vot“, a declarat Daniel Tecu președinte FADERE Federația asociațiilor de romani din Europa.

Vezi și: Românii au protestat în fața sediului Guvernului din Austria: "România, deschide ochii!" - FOTO/VIDEO

Acțiunea vine la o săptămână după ce mai mulți români din Austria au protestat, duminica trecută, în fața guvernului din această țară, în semn de nemulțumire față de votul din Consiliul JAI, în urma căruia România și Bulgaria nu au fost primite în spațiul Schengen. Românii au protestat în fața Guvernului austriac.

Acțiune de protest în fața cancelariei premierului Karl Nehammer

 

Zeci de români au mers să protesteze, duminică, 11 decembrie, în fața sediului guvernului din Viena. Potrivit lui Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria, la protest au participat un grup de muncitorii români, dar și îngrijitoare de bătrâni în pauza lor de două ore.

După ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen, românii au început boicotarea produselor şi firmelor austriece. Pe lângă cetățenii simpli, o serie de firme au anunțat întreruperea relațiilor comerciale cu partenerii austrieci sau cu clienții austrieci. Astfel, atât persoane fizice cât și companii și-au închis conturile la băncile austriece din țara noastră sau au evitat să mai alimenteze la benzinăriile cu capital austriac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel