Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Hoț român, trimis la închisoare, după mai multe jafuri. Acuzatul s-a plâns judecătorilor că trăiește în sărăcie
WhatsApp
Un român, de 21 de ani, s-a prezentat, joi, la tribunalul regional din Feldkirch, fiind acuzat de mai multe furturi din unități comerciale. Verdictul final al magistraților, un an de închisoare, încă nu este definitiv.

Românul este acuzat de mai multe spargeri, pe care le-a comis, în decembrie anul trecut, la Bregenz. Împreună cu un complice, inculpatul a intrat într-un restaurant unde a furat două seifuri, în care era suma de 35.000 de euro.  Ulterior, a intrat prin efracție într-un magazin de telefoane mobile. De aici, românul a furat trei telefoane mobile, în valoare de peste 3.000 de euro, numerar și un ceas de mână. Unele dintre bunurile furate cu fost scoase la vânzare pe internet. 

A treia spargere, dată într-un alt magazin a eșuat, deoarece s-a declanșat alarma, scrie krone.at.

În timpul anchetei, polițiștii au descoperit că românul a lucrat, pentru o scurtă perioadă, ca personal de curățenie la o companie din Oberland. Acuzatul și unchiul său nu s-au limitat doar la eliminarea mizeriei, dar au și golit câteva birouri.

Românul a încercat să-i îmbuneze pe judecători, spunându-le are o mamă bolnavă, frați și surori care trăiesc în sărăcie în România, dar și o prietenă însărcinată.  Procurorii au rămas însă impasibili la rugămințile românului și l-au trimis la închisoare pentru un an.

Un alt român, în vârstă de 34 de ani, din districtul Braunau, a încercat să spargă, cu un clește, dispozitivul de blocare a unei biciclete electrice, parcate. Fapta s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 7.30, în Mattighofen.

 

Austria. Un român, hoț de biciclete, prins de un martor curajos, care l-a urmărit cu mașina

 

Un martor a văzut cum românul a fugit cu o bicicletă pentru copii și a informat poliția. Aproximativ 20 de minute mai târziu, suspectul a parcat bicicleta copilului pe o altă stradă din Mattighofen. Acolo a reușit apoi să spargă cu cleștele dispozitivul de blocare al unei alte biciclete. Și aici a fost observat de un martor, în vârstă de 35 de ani, care l-a urmărit cu mașina sa.

Ulterior, românul a căzut cu bicicleta furată într-un șanț de lângă o cale ferată, unde a fost prins de martorul de 35 de ani, care a anunțat poliția, care între timp îl căuta pe făptaș prin apropiere. Poliția l-a arestat pe bărbat, iar testul efectuat cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,66 la mie, scrie krone.at.

În timpul interogatoriului, românul, de 34 de ani, a mărturisit infracțiunea. El va fi denunțat la procuratura din Ried im Innkreis și la administrația districtuală din Braunau am Inn.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel