Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. O româncă și fiul ei, implicați într-un accident pe o autostradă, după ce un șofer a adormit la volan: Cinci victime
WhatsApp
Accident cu cinci răniți pe Westautobahn (A1) lângă Pöchlarn, districtul Melk din statul austriac al Austriei de Jos.

Autoritățile au intervenit, azi-noapte, la un accident soldat cu cinci răniți pe Westautobahn (A1) lângă Pöchlarn. Potrivit primelor informații, un german, în vârstă de 45 de ani, își conducea mașina, în care mai avea un pasager de 40 de ani, și a adormit la volan. Astfel, s-a izbit puternic de un camion mic cu trei ocupanți. Toți cei implicați în accident au fost răniți. Pasagerul de 40 de ani a fost transportat la spital cu elicopterul.

Microbuz cu români, accident cumplit pe o autostradă din Austria - FOTO

Micul camion era condus de un turc, în vârstă de 58 de ani, în direcția Viena, iar în vehicul se aflau și o româncă de 41 de ani și fiul ei de 23 de ani. După ciocnire, cele două vehicule s-au izbit de peretele central din beton. Răniții au fost transportați la clinicile din St. Pölten și Amstetten. Două benzi au rămas închise timp de aproximativ patru ore după accidentul produs la scurt timp după ora locală 01:30.

Austria. Momente de panică pentru o îngrijitoare româncă: A fost scoasă pe geam din casă

 

„Microsomnul”, fenomenul care provoacă tragedii pe șosele

 

„Accidentele cauzate de oboseală se termină de obicei foarte rău”, a avertizat psihologul de trafic ÖAMTC Marion Seidenberger într-o declarație. „Un risc deosebit îl reprezintă așa-numitele accidente de teren, în care vehiculul părăsește șoseaua cu viteză mare și se ciocnește adesea de un obstacol fără frânare sau cade de pe o pantă”.

Șofer român de camion, accident grav în Austria. Două tinere sunt în stare critică

Potrivit Ministerului de Interne, pe drumurile din Austria au avut loc anul trecut zece accidente mortale care au fost atribuite oboselii. O comparație lunară arată o creștere rapidă a accidentelor legate de oboseală cu vătămare corporală din mai 2021. Această evoluție a atins apogeul trist în mijlocul verii: aproape 14% din toate accidentele cauzate de oboseală sau microsomn (n.r. - ațipit la volan) au avut loc în iulie anul trecut.

Austria. O româncă, aflată în vizită la prietena ei, a ajuns la spital după ce a băut detergent: Pe sticlă nu existau avertismente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel