Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Grupare de români, acuzată de peste 50 de spargeri: Furau ce le pica la mână și aruncau ce nu le trebuia
WhatsApp
Un grup de români, format din șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 12 și 54 de ani, se crede că este responsabil pentru 56 de spargeri în centrele de colectare a deșeurilor din Austria Inferioară.

Poliția a cercetat un grup de români despre care se crede că ar fi responsabil pentru 56 de spargeri în centrele de colectare a deșeurilor din St. Pölten-Land, Tulln și Mistelbach. 

Potrivit procurorilor, șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 12 și 54 de ani, din Viena, ar fi furat aparate electronice, jucării, mașini și unelte în diferite situații din mai până în septembrie 2021.

Conform anchetatorilor, gruparea de români a aruncat obiectele furate care nu erau potrivite pentru uzul propriu. Un anchetator de la secția de poliție Böheimkirchen a recunoscut aceeași metodă de furt folosită atunci când lucra la locul crimei după două spargeri în districtul St. Pölten-Land.

 

Patru dintre suspecți au recunoscut faptele

 

Pe parcursul anchetei au fost percheziționați nouă suspecți, în vârstă de 12, 17, 19, 21, 22, 31 și 49 de ani, și două femei de 31 și 54 de ani. Grupului i s-au atribuit un total de 56 de spargeri prin evaluarea urmelor și cooperarea cu inspecțiile de poliție din Wilhelmsburg, Sieghartskirchen, Prinzersdorf și Mistelbach, precum și Biroul de Stat al Poliției Criminale din Austria Inferioară.

Până acum, cei patru suspecți principali, despre care se crede că au fost implicați în majoritatea spargerilor, au fost interogați. Bărbații, în vârstă de 19 și 31 de ani, și cele două femei au mărturisit și au fost raportați la procurorul St. Pölten.

Ceilalți acuzați vor fi și ei propuși pentru arestare preventivă după interogatoriu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel