Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Familie de români, distrusă într-un accident. Mama călătorea cu cei trei copii spre casă: Unul dintre ei, de 2 ani, a murit
WhatsApp
Un copil român de numai doi ani, rănit grav într-un accident rutier, a murit marți în spital, în Austria. Mama lui și doi frățiori au fost și ei internați după ce au suferit un accident cumplit în timp ce mergeau spre casă. 
Austria. Familie de români, distrusă într-un accident cumplit. Mama călătorea cu cei trei copii spre casă: Unul dintre ei, de 2 ani, a murit. FOTO: captură krone.at

Tragedia a avut loc luni, în Klaffer am Hochficht, districtul Rohrbach, în jurul orei 17:10, atunci când mama copiilor, o tânără româncă de 33 de ani, a derapat cu mașina pe Dreisesselberg Landesstrasse (L 589), acoperită cu nămol, într-o curbă la dreapta și s-a izbit frontal de un copac de lângă șosea, potrivit Poliției.

Femeia se afla în mașină cu cei trei copii ai ei, în vârstă de 2 ani, 5 ani și 9 luni.

Românca de 33 de ani a fost grav rănită în urma accidentului. Au fost răniți și fiul de cinci ani, care stătea lângă fratele său pe bancheta din spate, și copilul de nouă luni care se afla pe scaunul pasagerului. Toți patru au fost duși la spital, însă micuțul de numai doi ani nu a supraviețuit și a murit din cauza rănilor suferite în timpul nopții.

 

Un alt român a murit, încarcerat în mașină, în Austria

 

Un alt român a murit tot în Austria în urma unui alt accident teribil. Accidentul fatal a avut loc duminică seară, în Kapfenberg, unde o mașină în care se aflau trei persoane a părăsit carosabilul și s-a răsturnat de mai multe ori. Un român de 40 de ani a murit în urma rănilor suferite.

Potrivit meinbezirk.at, cu puțin înainte de ora 23.30, un român, în vârstă de 27 de ani, din cartierul Bruck-Mürzzuschlag a condus o mașină pe B116 din Bruck spre Kapfenberg. În momentul în care acesta a virat la dreapta în Arbeitergasse din zona Mürzbogen, mașina a părăsit șoseaua și a ajuns pe o pantă în direcția drumului federal (B116). Vehiculul s-a răsturnat de mai multe ori, a lovit un copac și, în cele din urmă, s-a oprit pe șosea.

Bărbatul de 27 de ani a reușit să iasă din mașina distrusă. Se pare că a suferit doar răni minore, dar a fost transportat de Crucea Roșie la spitalul Hochsteiermark din Bruck. Un test de alcoolemie a arătat că acesta era în stare de ebrietate moderată. Polițiștii i-au retras deocamdată permisul de conducere.

În mașină se mai aflau alți doi români, astfel că pasagerul său, în vârstă de 35 de ani, a rămas încarcerat în mașină. Pompierii din Kapfenberg au reușit să îl elibereze pe bărbat din vehiculul complet avariat. Acesta a suferit răni grave și, după ce a primit primul ajutor de la Crucea Roșie, a fost transportat la Spitalul Hochsteiermark din Bruck și internat.

Pentru al treilea pasager, în vârstă de 40 de ani, aflat în partea din dreapta spate a vehiculului, ajutorul a venit prea târziu. Acesta era deja mort când au sosit serviciile de urgență. Resuscitarea imediată a bărbatului nu a avut succes. Acesta a murit din cauza rănilor grave suferite. 

Potrivit martorilor, tânărul în vârstă de 27 de ani conducea cu viteză excesivă pe drumul comunal (unde limita este de 30 km/h) și se afla sub influența alcoolului. Din cercetări, a rezultat că doar șoferul de 27 de ani a folosit centura de siguranță. De asemenea, se pare că airbagurile mașinii complet avariate nu s-au declanșat. Investigațiile privind circumstanțele sunt în curs de desfășurare, scrie meinbezirk.at.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel