Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Australia îi anulează viza lui Novak Djokovic. Ministrul imigrației, Alex Hawke: "E în interesul public"
WhatsApp
Guvernul federal Australian a decis să anuleze viza lui Novak Djokovic, deoarece, potrivit Ministrul Migrației, era "în interesul public să facă acest lucru". 

Decizia de săptămâna trecută de a anula viza lui Djokovic a fost anulată luni la Curtea Federală de Circumscripție, însă ministrul federal al imigrației, Alex Hawke, are în continuare ultimul cuvânt în ceea ce privește permisiunea numărului 1 mondial de a rămâne sau nu în țară.

Hawke a fost însărcinat să decidă dacă jucătorul de 34 de ani reprezintă un risc pentru sănătatea și siguranța comunității australiene, dar "observațiile suplimentare de lungă durată" din partea echipei juridice a lui Djokovic au întârziat luarea unei decizii.

Ministrul Imigrației din Australia a decis să-i anuleze viza lui Djokovic

 

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterile discreționare pentru a anula din nou viza lui Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

"Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația pentru a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că era în interesul public să fac acest lucru", a declarat Hawke.

"Această decizie a fost luată în urma ordinelor Curții Federale de Circuit și Familie din 10 ianuarie 2022, anulând o decizie anterioară de anulare pe motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii, am analizat cu atenție informațiile care mi-au fost furnizate de către Departamentul de Afaceri Interne, Forțele de Frontieră Australiene și domnul Djokovic.

"Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze frontierele Australiei, în special în ceea ce privește pandemia Covid-19. Le mulțumesc ofițerilor Departamentului Afacerilor Interne și Forțelor de Frontieră Australiene care lucrează în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în medii operaționale din ce în ce mai dificile", a mai spus Hawke.

Djokovic ar putea totuși juca la Australian Open. Avocații săi pot solicita o viză provizorie

 

Presa australiană susține că echipa de avocați a lui Novak Djokovic va face sigur apel la decizia ministrului imigrării Alex Hawke de a anula viza numărului 1 mondial. Acesta va fi dus din nou în detenție, probabil în aceași hotel în care fusese anterior. Totuși, sunt șanse ca el să joace la AO.

Mai multe organe de presă australiene susțin că echipa juridică a lui Djokovic a indicat că va ataca imediat în instanță decizia de revocare a acestuia.

Se înțelege că avocații sârbului ar încerca să obțină o eventuală judecată rapidă, prin reducerea la minimum a duratei pledoariilor lor.

De asemenea, ei ar spera ca acest caz să fie audiat în weekend și finalizat în curând, permițându-i să participe la Australian Open la începutul săptămânii viitoare.

Fostul secretar adjunct al Departamentului de Imigrare australian, Abul Rizvi, a opinat vineri la postul de televiziune australian ABC:

„Ceea ce se întâmplă acum este că Novak Djokovic trebuie să fie dus în detenție. Presupun că se va întoarce în același hotel de detenție în care a fost anterior. Presupun că avocații săi vor cere acum o revizuire judecătorească a acestei decizii. Și, instanța va trebui să ia în considerare orice cerere pe care avocații domnului Djokovic o vor face.

Presupun că solicitările vor fi pentru ca Novak Djokovic să fie eliberat într-un fel sau altul, probabil ordonându-i ministrului să îl elibereze pe domnul Djokovic cu o viză provizorie, care să îi permită să joace la Australian Open. Judecătorul va lua în considerare acest lucru și va lua o decizie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel