Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atenție șoferi: Cod galben de ceață și de vânt puternic în 14 județe din România
WhatsApp
Meteorologii au instituit cod galben de ceață și de vânt puternic în 14 județe din România. Avertizarea este valabilă miercuri dimineața.
Cod galben de ceață pentru mai multe județe din țară

Potrivit meterologilor, până la ora 8.30 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic în localitățile Lopătari, Mânzălești, Bisoca, Brăești și Chiliile din județul Buzău. Specialiștii anunță că vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de peste 70...75 km/h.

În alte 13 județe este cod galben de ceață. Fenomenul reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Avertizarea este valabilă până la ora 8.00 în județele Olt și Dolj, dar și în zonele joase ale județelor Gorj, Vâlcea și Mehedinți.

Până la ora 8.30 va fi ceață în localitățile Mărășești, Țifești și Garoafa din județul Vrancea și în Tecuci, Matca, Corod, Cosmești, Munteni, Ghidigeni, Nicorești, Gohor, Grivița, Valea Mărului, Țepu, Negrilești, Buciumeni și Priponești din județul Galați.

Codul galben de ceață va fi valabil până la ora 9.30 în zona joasă din Argeș și în localitățile Turnu Magurele, Islaz, Dobrotești, Măldăeni, Scrioaștea, Ciolănești, Segarcea-Vale, Salcia, Crângeni, Lunca, Lița, Tătărăștii de Sus, Plopii-Slăvitești, Saelele, Călmățuiu, Călmățuiu de Sus, Siliștea-Gumești, Slobozia Mândra, Uda-Clocociov, Drăcșenei, Zâmbreasca, Beciu, Săceni, Beuca, Didești, Stejaru, Balaci și Ciuperceni din județul Teleorman. De asemenea, ceața va afecta până la ora 10.00 zonele joase din județele Caraş-Severin, Arad, Timiş și Cluj.

 

Polițiștii recomandă șoferilor să sporească atenția la volan

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri dimineața se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Galați, Vrancea, Cluj, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Mehedinți.

În schimb, pe principalele artere rutiere nu sunt probleme. Este vorba despre autostrăzile A1 București - Pitești, A2 București - Constanța, A3 București – Ploiești și despre DN 1 Ploiești – Brașov unde este vizibilitate bună, nefiind semnalate precipitații. Polițiștii le recomandă șoferilor să sporească atenția la volan, să mărească distanța față de vehiculele din față şi să folosească luminile mașinilor în mod corespunzător.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel