Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Atenție la aceste tipuri de escrocherii!” Cum au vrut doi români să cumpere mașină la jumătate de preț, în Belgia: „Au cerut să verifice lichidul de răcire”
WhatsApp
Pieter Goossens, în vârstă de 40 de ani, a căzut victima a doi escroci români care erau interesați de mașina lui, în Belgia. Cei doi au vrut să vină să vadă mașina, care era de vânzare, dar odată ce au ajuns, au încercat să-i saboteze vehiculul într-un mod viclean. În acest fel, ei sperau să-l convingă pe Pieter să-și vândă ieftin mașina „stricată” . „Din fericire, sunt un pasionat și știu ceva despre mașini”.
„Atenție la aceste tipuri de escrocherii!” Cum au vrut doi români să cumpere mașină la jumătate de preț, în Belgia „Au cerut să verifice lichidul de răcire” FOTO: capturi video hln.be

Pieter, care își conduce propria companie în Wommelgem, regiunea Flandra din Belgia, și-a pus mașina de serviciu spre vânzare pe autoscout24.be în urmă cu câteva zile. Nu a trebuit să aștepte mult pentru cei interesați, pentru că marțea trecută a primit un telefon de la un anume „Jeremy” care locuia în Mons. „Dacă ar putea veni să vadă mașina”, spune Pieter. „Desigur, nu e nicio problemă pentru mine și a spus că se vor întâlni imediat”.

2. -imagine fara descriere- (atentie-la-aceste-tipuri-de-escrocherii-cum-au-vrut-doi-romani-sa-cumpere-masina-la-jumatate-de-pret--in-belgia-au-cerut-sa-verifice-lichidul-de-racire-2.jpg)

În jurul orei locale 20:00 Jeremy ajunge, împreună cu un alt tânăr, la Fortbaan unde se află mașina. Potrivit lui Pieter, unul dintre ei, bărbatul cu haina albastru închis, avea 18 sau 19 ani, iar celălalt, cu haina portocalie, îl estimase la vârsta de 20 de ani. „Mașina lor avea numere franceze și erau români. Am observat asta, pentru că eu însumi vorbesc puțin românește și am vorbit cu ei în limba maternă, lucru pe care l-au apreciat. Au început să se uite la mașină și să testeze câteva lucruri, până când unul dintre ei a vrut să deschidă capacul rezervorului de ulei. Totuși, asta nu a fost posibil, au spus ei, și m-au întrebat dacă am clește. Bineînțeles că am vrut să-i ajut, așa că am intrat să iau niște instrumente”.

Belgia. O moarte suspectă a unei românce a scos la iveală mai multe nereguli într-un bordel: Amenzi uriașe

 

Camerele de supraveghere au înregistrat totul

 

Apoi, camera de securitate care a fost focalizată pe ei și pe mașină tot timpul înregistrează ceva izbitor. Imediat după ce Pieter intră, bărbatul în haină portocalie îl urmează, aparent pentru a se asigura că a plecat. Apoi dă din cap spre bărbatul în jachetă albastru închis, care deschide repede capacul rezervorului de apă de răcire, scoate o sticlă și pare că toarnă ceva în apa de răcire. Apoi închide din nou capacul, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

3. -imagine fara descriere- (atentie-la-aceste-tipuri-de-escrocherii-cum-au-vrut-doi-romani-sa-cumpere-masina-la-jumatate-de-pret--in-belgia-au-cerut-sa-verifice-lichidul-de-racire-3.jpg)

„Când m-am întors, încă nu observasem nimic. Dar după ce am scos capacul de ulei, au cerut să verifice lichidul de răcire. Am făcut-o și mi-au atras atenția că pe apa de răcire plutea o substanță neagră și uleioasă: Trebuie să fie ceva în neregulă cu motorul tău, au zis. Au sugerat că s-ar putea să se fi stricat garnitura, dar eu sunt un pasionat, așa că știu ceva despre mașini. Un astfel de defect ar fi arătat altfel și le-am explicat asta. Cu toate acestea, au insistat că există o defecțiune la motor și s-au oferit să cumpere mașina la jumătate de preț. Am refuzat pentru că nu am vrut să vând o mașină care nu este la un preț corect. Au plecat, iar a doua zi am dus-o la garaj”, mai povestește Pieter.

„Și-au mărit singuri salariile”. Cinci electricieni români, mai bogați cu 50.000 de euro: „Angajatorul ne-a obligat să declarăm asta!”

 

„Încearcă să saboteze mașinile uzate”

 

Pieter observă ce s-a întâmplat doar după ce a verificat filmările de pe camerele de supraveghere. Bineînțeles că a raportat acest lucru către Poliție. „Inspectorul în cauză mi-a spus că există escroci care fac acest truc”, explică el. „Încearcă să saboteze mașinile uzate pe loc și apoi să convingă vânzătorii naivi să vândă vehiculele ieftin. Bineînțeles că astfel pot câștiga mulți bani”.

4. -imagine fara descriere- (atentie-la-aceste-tipuri-de-escrocherii-cum-au-vrut-doi-romani-sa-cumpere-masina-la-jumatate-de-pret--in-belgia-au-cerut-sa-verifice-lichidul-de-racire-4.jpg)

Nici Poliția și nici Parchetul Anvers nu pot confirma că astfel de grupări funcționează în țara noastră la scară semnificativă și cu acest Modus Operandi. Pieter vrea în special ca povestea lui să servească drept avertisment. „Atenție la aceste tipuri de escrocherii!”, spune el. „Și dacă ți se întâmplă așa ceva, nu te grăbi cu decizia: Oops, o să vând mașina repede, că atunci voi scăpa de ea”.

Belgia. Hoți români, prinși după o greșeală fatală: Unuia dintre ei i s-a lipit o etichetă pe talpă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel