Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atentat terorist, dejucat în Belgia. Plănuiau să lovească orașe mari. Din cei patru arestați, doar unul este major
WhatsApp
Duminică, poliția din Belgia a arestat patru indivizi, dintre care un adult și trei minori, sub suspiciunea de planificare a unui "atentat terorist", conform informațiilor furnizate de Parchetul Federal, care se ocupă de această anchetă.

Cei patru tineri, trei dintre aceștia fiind minori aflați "la sfârșitul adolescenței", iar al patrulea având 18 ani, au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate la domiciliile lor în Bruxelles, Ninove, Charleroi și Liege, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt.

Aceștia sunt suspectați că ar fi implicați în "planificarea unui atac terorist în Belgia", a adăugat oficialul.

Atentat dejucat în Belgia. Cei patru tineri erau radicalizați

 

Potrivit RTBF, arestările de duminică au fost parte a unei acțiuni a forțelor de poliție pentru identificarea "persoanelor potențial violente și bănuite de legături cu extremismul islamic".

"Nu s-au găsit arme sau explozibili. Telefoanele mobile și laptopurile lor au fost confiscate pentru a fi analizate", a mai declarat purtătorul de cuvânt, confirmând informațiile din sursele media belgiene RTBF și HLN.

Mesajele schimbate între cei patru suspecți au fost considerate "suficient de îngrijorătoare pentru a justifica intervenția și perchezițiile", a afirmat Van Der Sypt.

"Chiar dacă nu exista o planificare imediată, amenințarea era suficient de apropiată pentru a justifica acțiunea noastră", a mai spus el.

Tinerețea relativă a suspecților a amplificat preocupările autorităților. "La vârsta lor, sunt foarte influențabili. Dacă li se oferă acces la arme, de exemplu, lucrurile pot degenera rapid. Așa că nu putem să ignorăm niciun risc", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cei patru suspecți sunt supuși interogatoriilor, iar un judecător urmează să decidă măsurile care vor fi luate în cazul lor.

Autoritățile belgiene rămân în stare de alertă de la atacurile jihadiste din 2016, când atacatori kamikaze au ucis 32 de persoane în explozii la aeroportul din Bruxelles și în rețeaua de metrou a orașului.

În octombrie trecut, un bărbat tunisian a ucis doi suporteri suedezi de fotbal la Bruxelles, înainte de a fi împușcat mortal de poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel