Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atentat asupra consilierului lui Putin. Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, aruncată în aer. Ideologul a schimbat mașina în ultimul moment 
WhatsApp
Atentat în inima puterii de la Moscova: ideologul lui Vladimir Putin a fost vizat de un atentat cu mașină capcană. 

Aleksandr Dughin, consilierul și ideologul lui Vladimir Putin a fost ținta atacului cu mașină capcană de la Moscova, numai că acesta a schimbat autoturismul în ultimul moment și astfel a reușit să scape cu viață. 

Daria Dughina, fiica influentului filozof rus Alexander Dugin, a fost ucisă sâmbătă, când mașina în care călătorea a explodat în regiunea Moscovei, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS, citată de CNN.

Informația a fost confirmată de Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizont rusesc. Acesta a spus duminică dimineață pentru agenția de presă rusă TASS că Dughina a fost ucisă. Mașina sa a luat foc în urma unei explozii.

Dispozitivul exploziv a fost detonat în momentul în care Dughina „a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazem. Mașina a luat foc imediat”, a spus Krasnov.

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta.

Aleksandr Dughin, filmat lângă mașina în flăcări în care ar fi trebuit să se afle chiar el

 

Pe imaginile surprinse imediat după aruncarea în aer a mașinii, Aleksandr Dughin poate fi văzut cu mâinile la cap, lângă epava autoturismului în care se afla acesta. 

Krasnov a spus de asemenea pentru TASS că o cunoștea personal pe Dugina și că mașina în care aceasta călătorea aparținea tatălui ei.

Alexander Dughin este un autor și ideolog rus de extremă dreapta, creditat ca fiind arhitectul sau „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin și este descris frecvent ca fiind „Creierul lui Putin”.

Fiica lui, Dugina, s-a născut în 1992 și a studiat filosofia la Universitatea de Stat din Moscova, potrivit TASS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel