Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest scăpat de sub control în Dublin după atacul asupra unei femei și a trei copii: Un cocktail Molotov, aruncat într-o mașină de poliție
WhatsApp
Un protest a degenerat la Dublin, ducând la scene violente, inclusiv la incendierea unei mașini de poliție, a unui tramvai și a provocat multe alte daune, după un atac cu cuțitul asupra unei femei și a trei copii în apropierea unei școli.
Atacul unei femei și a trei copii, a dus la o încăierare de proporții în Dublin: O cutie în flăcări a fost aruncată în mașina de poliție / Foto: X

Imaginile distribuite pe platformele de socializare arată oamenii ieșind în stradă în semn de protest, iar un clip video care a devenit viral arată un individ care a aruncat un cocktail Molotov în interiorul unei mașini de poliție. Incidentele au avut loc în apropierea O'Connell Street, iar transportul public a fost întrerupt o perioadă lungă.

Într-o declarație oficială pe rețelele de socializare, s-a anunțat că toate serviciile de transport au fost suspendate din cauza unui "incident de siguranță care nu are legătură cu firma de transport Luas pe Parnel Street".

 

Mai multe vehicule ale poliției au fost avariate în timpul violențelor din Dublin

 

Comisarul Drew Harris a confirmat că un tramvai, un autobuz și mai multe vehicule ale poliției au fost avariate în timpul violențelor. Haosul a izbucnit după ce o femeie și trei copii au fost atacați în Parnell Square East, în nordul orașului.

Fetița de cinci ani este în prezent în tratament de urgență, în timp ce femeia a suferit răni grave. Cei doi copii mai mari, un băiat de cinci ani și o fată de șase ani, au suferit răni mai puțin grave.

Poliția irlandeză a identificat un bărbat care a suferit răni grave în legătură cu atacul ca o persoană de interes în ancheta lor. Ministrul irlandez al justiției, Helen McEntee, a catalogat scenele din centrul orașului drept "intolerabile" și a declarat că "nu trebuie să se permită unui element huliganic și manipulator să se folosească de o tragedie îngrozitoare pentru a face ravagii".

 

2. Atacul une... (tramvai-in-flacari_95101600.png)

 

Persoanele care au atacat membrii poliției vor fi condamnate și tratate cu severitate

 

Într-o declarație oficială, McEntee a spus: „Nu vom tolera ca un număr mic să folosească un incident îngrozitor pentru a răspândi diviziunea. Aș face apel la calm în centrul orașului în timp ce An Garda Siochana își desfășoară activitatea - atacurile asupra membrilor An Garda Siochana trebuie condamnate cu desăvârșire și vor fi tratate cu severitate. Cel mai important, trebuie să ne amintim de adevărata tragedie de astăzi și să lăsăm investigațiile să-și urmeze cursul."

Comisarul Drew Harris a avertizat asupra răspândirii dezinformării în legătură cu tragedia și a condamnat "scenele rușinoase". El a subliniat că forțele de ordine se confruntă cu o facțiune huliganică, inclusiv elemente de extremă dreapta, și a asigurat că resursele sunt mobilizate pentru a gestiona situația.

Harris a adăugat: "Este responsabilitatea noastră să asigurăm poliția pe străzi, iar o parte din aceasta este că le cerem oamenilor să acționeze în mod responsabil și să nu asculte dezinformările și zvonurile care circulă pe rețelele de socializare. Faptele nu au fost încă stabilite, și va fi nevoie de timp."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel