Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac Moscova. Serviciul de informații al Ucrainei spune că e o operațiune planificată de servicile speciale ale Kremlinului 
WhatsApp
Serviciul de informații militare al Ucrainei (GUR) a acuzat Kremlinul pentru masacrul de vineri de la un centru comercial din periferia Moscovei, afirmând că acesta a fost orchestrat de serviciile speciale rusești pentru a discreditat Ucraina și lumea liberă în ansamblu, potrivit raportului EFE.

"Este evident că aceasta este o operațiune specială a serviciilor secrete ale Kremlinului împotriva propriilor cetățeni," a declarat purtătorul de cuvânt al GUR, Andrii Yusov, citat de agenția de știri ucraineană Unian.

Într-un comunicat postat pe rețelele sociale, GUR a subliniat că atacul reprezintă un nou pretext pentru intensificarea agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei și pentru justificarea unei noi mobilizări militare în Rusia.

GUR susține că Putin ar fi dat ordinul

 

Conform GUR, faptul că un grup de indivizi înarmați au putut să se deplaseze "liber" prin Moscova demonstrează, "împreună cu alte dovezi incontestabile," că masacrul a fost orchestrat de serviciile de informații ruse.

"Atacul terorist din Moscova este o provocare planificată și deliberată a serviciilor speciale ruse sub ordinele lui Putin. Scopul său este de a justifica bombardamentele și mobilizarea totală în Rusia," a declarat GUR, adăugând că atacul "trebuie înțeles ca o amenințare a lui Putin de a provoca o escaladă și de a extinde războiul," conform AFP.

Înainte de aceasta, autoritățile ucrainene au respins orice implicare în eveniment. "Ucraina nu are nicio legătură cu atacul armat sau exploziile de la Crocus City Hall. Nu are sens," a subliniat consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, pe platforma X.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a raportat că patruzeci de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite vineri într-un atac armat comis de cinci bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj, care au deschis focul în sala de concerte Crocus City Hall din periferia Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel