Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac într-o biserică din sudul Spaniei. Cel puțin un mort și mai mulți răniți
WhatsApp
Un suspect a fost arestat în cazul înjunghierii mai multor persoane într-o biserică din sudul Spaniei, soldată cu cel puțin un mort, a anunțat miercuri Ministerul de Interne.
Atac într-o biserică din sudul Spaniei. Cel puțin un mort și mai mulți răniți

Un bărbat de origine nord-africană a fost arestat miercuri, acuzat că l-a înjunghiat mortal cu o macetă pe sacristanul bisericii San Isidro din Algeciras și a rănit alte patru persoane, după ce a dat buzna strigând "Allah", într-un eveniment pe care Tribunalul Național îl anchetează ca fiind un posibil caz de terorism. Incidentul a avut loc în jurul orei opt seara, iar atacatorul a fost deja arestat. Incidente au avut loc și în alte biserici în aceeași seară.

 

Martor: „L-au omorât, l-au omorât!"

 

Maculi, o locuitoare din Algeciras se afla la abia 50 de metri de Plaza Alta, locul unde presupusul autor al crimei i-a aplicat o lovitură mortală de macetă sacristanului care a murit în Algeciras.

"Eram pe strada Ancha [una dintre străzile care face legătura cu locul atacului] și mă uitam la vitrinele magazinelor și, deodată, am văzut o mulțime de oameni fugind din piață",  a declarat pentru 20minutos.

 

Președintele Andaluziei: „Teribil și sfâșietor”

 

Președintele Andaluziei, Juanma Moreno, a reacționat la cele întâmplate și a condamnat evenimentele. "Teribil și sfâșietor. Un sacristan a fost ucis și cel puțin un alt preot a fost rănit într-un atac în Algeciras. Prudence, faptele sunt în curs de investigare. Condamn cu fermitate această crimă. Intoleranța nu va avea niciodată un loc în societatea noastră".

Serviciul de urgență 112 a primit numeroase alerte despre incident, însă personalul sanitar care s-a deplasat la fața locului nu a mai putut salva viața victimei, iar Poliția Locală a confirmat decesul.

 

Făptașul a fost arestat

 

Atacatorul, un bărbat de origine nord-africană, a fost arestat și se află în custodia poliției naționale. Atacul a fost comis în timp ce striga "Allah", potrivit unor surse judiciare, iar atacatorul a ucis o persoană și a rănit alte patru în atacurile sale asupra mai multor biserici.

Evenimentele au avut loc în jurul orei 20.00, când un bărbat a atacat mai multe persoane cu un cuțit în biserica San Isidro din Algeciras, unde o persoană a fost grav rănită, iar o altă persoană a fost ucisă în fața bisericii, potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel