Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac cu cuțitul într-un tren din Germania. Autorul a acționat complet neașteptat și fără discernământ
WhatsApp
Bărbatul acuzat că a înjunghiat sâmbătă mai mulți pasageri ai unui tren de mare viteză german a acționat într-un mod complet neașteptat și fără discernământ, potrivit informațiilor preliminare. 

Surse au declarat duminică pentru dpa că atacul comis pe un tren Intercity Express (ICE) între orașele bavareze Regensburg și Nürnberg nu a fost precedat de o ceartă.

Se pare că suspectul - un tânăr de 27 de ani care locuia în Siria și venise în Germania în 2014 - își pierduse recent locul de muncă.

Potrivit unei evaluări inițiale, este posibil ca acesta să fi suferit de probleme psihologice.

Până duminică dimineață, nu existau concluzii definitive cu privire la motivul atacului. În timpul unei percheziții în apartamentul presupusului atacator nu s-a găsit nimic suspect imediat.

Atacatorul nu a oferit un motiv pentru gestul violent

 

După arestarea sa, suspectul nu ar fi dat nicio informație cu privire la motiv. O analiză a datelor telefonului său mobil este încă în curs de desfășurare.

Bărbatul arestat, care este recunoscut ca refugiat în Germania, a locuit ultima dată în orașul bavarez Passau, la granița cu Austria.

Sâmbătă dimineața, trei bărbați în vârstă de 26, 39 și 60 de ani au fost grav răniți în trenul Passau-Hamburg și au fost transportați la spital.

Potrivit poliției, una dintre victime a ieșit din spital sâmbătă seara.

Un cuțit cu lama de 8 centimetri lungime ar fi fost recuperat ca fiind arma folosită în atac.

Aproximativ 300 de pasageri se aflau în trenul ICE de la Regensburg la Hamburg. Din fericire, două echipe ale forțelor speciale ale poliției bavareze se îndreptau spre meciul de fotbal din Regensburg și se aflau în imediata vecinătate în momentul atacului. Un purtător de cuvânt al companiei feroviare Deutsche Bahn a declarat că linia de cale ferată Regensburg-Nurnberg a fost închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel