Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat la Ierusalim: Doi palestinieni au deschis focul asupra unei stații de autobuz
WhatsApp
Doi atacatori palestinieni au deschis foc, joi dimineață, asupra unei stații de autobuz la intrarea în Ierusalim în timpul orei de vârf, ucigând cel puțin trei persoane și rănind alte opt, au declarat autoritățile israeliene.
Poliția israeliană, în patrulare în orașul Ierusalim (Sursa foto: Agerpres)

"Teroriștii au ajuns la locul faptei cu mașina dimineața, fiind înarmați cu un pistol M-16 și un pistol. Aceștia au început să tragă asupra civililor, fiind ulterior uciși la fața locului", au afirmat polițiștii, relatează Reuters.

Atacatorii proveneau din Estul Ierusalimului și au fost opriți de soldați aflați în afara serviciului și de un alt civil aflat în apropiere, conform poliției.

Imaginile de pe camerele de supraveghere, difuzate de postul de televiziune Channel 12 din Israel, arată momentele atacului. O mașină albă este oprită lângă o stație de autobuz aglomerată. Apoi, doi bărbați coboară, cu armele la vedere, și aleargă spre mulțime în timp ce oamenii se dispersează. Curând după aceea, atacatorii palestinieni sunt împușcați.

"Acest atac este o dovadă suplimentară a angajamentului nostru de a continua lupta cu putere și hotărâre împotriva terorismului criminal care amenință cetățenii noștri", a scris ministrul cabinetului Benny Gantz pe platforma de socializare X.

Un număr mare de primii intervenționiști și forțe de securitate au sosit în zona aglomerată cu navetiști de dimineață, iar poliția a declarat că lucrează pentru redeschiderea străzii.

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, aflat în vizită la Tel Aviv, a declarat că atacul de joi este o amintire "a amenințării terorismului cu care Israelul și israelienii se confruntă în fiecare zi... Inima mea este alături de victimele acestui atac."

Violenta a avut loc în timp ce Israelul și Hamas au ajuns la o înțelegere de ultim moment joi pentru a prelungi încetarea focului în Gaza cu încă o zi, permițând negocierilor să continue pentru schimbul de ostatici ținuți în enclava de coastă în schimbul prizonierilor palestinieni."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel