Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat într-un centru comercial din SUA: Mai multe persoane au murit
WhatsApp
Trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite, duminică, de către o persoană care a deschis focul într-un centru comercial din statul american Indiana, au declarat oficiali locali, relatează AFP.
Atac armat într-un centru comercial din SUA: Mai multe persoane au murit

„Am asistat la un atac în masă în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a declarat Mark Myers, primarul oraşului Greenwood, din statul Indiana, potrivit unui comunicat.

„Acum sunt trei morţi şi trei răniţi”, a adăugat el.

Mark Myers a spus că atacatorul a fost ucis de către „un individ înarmat”. Poliţia din Greenwood a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care le-a cerut martorilor la atac să furnizeze informaţii.

 

Atacul este cel mai recent dintr-un val de violenţe cu arme care afectează SUA



Atacul este cel mai recent dintr-un val de violenţe cu arme care afectează Statele Unite, unde se estimează că 40.000 de decese pe an sunt cauzate de arme de foc, potrivit Arhivei pentru violenţă cu armă.

Recenta creştere a violenţelor a reaprins dezbaterea controversată asupra reglementării armelor.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor din SUA urmează să voteze săptămâna aceasta, pentru prima dată în aproape 20 de ani, un proiect de lege care interzice armele de asalt. 

 

Preşedintele Joe Biden afirmă că este decis să interzică armele de asalt

 

Preşedintele Joe Biden a declarat că Statele Unite sunt „năpădite de arme de război” şi că el este decis să interzică armele de asalt care sunt folosite în mod frecvent în incidentele armate cu număr mare de victime, relatează Reuters.

„Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru”, a spus Biden cu ocazia unui eveniment găzduit de Casa Albă. „Armele de asalt trebuie să fie interzise. Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a adăugat el.

Liderul american şi-a exprimat susţinerea pentru Al Doilea Amendament din Constituţia SUA, care conferă americanilor dreptul de a deţine arme de foc, dar a precizat că „dreptul de a purta arme nu este un drept absolut de a-i domina pe toţi ceilalţi”.

În urmă cu o săptămână, suspectul Robert Crimo III a omorât şapte oameni şi a rănit alţi aproape 30 la o paradă locală într-o suburbie a metropolei americane Chicago.

El îşi achiziţionase arma de asalt în mod legal, deşi se ştia că deţine şi un arsenal de cuţite şi în 2019 ameninţase că vrea să-şi omoare întreaga familie, determinând intervenţia poliţiei.

Militanţii împotriva violenţelor comise cu arme de foc susţin măsuri cum sunt creşterea limitei de vârstă pentru achiziţionarea anumitor arme şi interzicerea folosirii de încărcătoare cu capacitate mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel