Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat într-o şcoală din Rusia. Atacatorul care a ucis cel puţin 9 persoane anunța pe o rețea de socializare: Sunt ca un Dumnezeu
WhatsApp
Forţele de securitate din oraşul Kazan, Rusia, l-au reținut pe autorul atacului sângeros la o şcoală locală, în urma căruia au murit cel puţin nouă persoane, iar alte 12 au fost rănite. Suspectul este un tânăr de 19 ani, Ilnaz Galyaviev, fost elev al Școlii nr. 175, unde a avut loc atacul de marți dimineață.
Atac armat într-o şcoală din Rusia. Atacatorul care a ucis cel puţin 9 persoane anunța pe o rețea de socializare Sunt ca un Dumnezeu

Ulterior, tânărul și-a continuat studiile la Universitatea de Management TISBI din apropiere. Surse din colegiu au declarat, pentru RBC din Moscova, că acestea fusese exmatriculat. Sursa a mai declarat reporterilor că Ilnaz Galyaviev „era un student liniștit. Era întotdeauna îngrijit, calm și respectuos față de colegi și profesori”. 

Tânărul nu mai venise la cursuri în ianuarie și pierduse legătura cu tutorii săi. "Nu a apărut pentru a-și prezenta proiectul de experiență industrială sau pentru a susține trei examene de stat. Din acest motiv a fost exmatriculat", a adăugat sursa.

 

"Sunt ca un Dumnezeu"

 

Săptămâna trecută, Galyaviev a creat un canal pe serviciul Telegram, pe care posta mesaje, despre care spunea că sunt de la  „Dumnezeu”. Într-o serie de comentarii scrise joi, anunţa că „sunt ca un Dumnezeu”.

Tânărul mai spune că oamenii sunt sclavi săi și că ar trebui să se omoare reciproc, apoi să se sinucidă. Ilnaz Galyaviev a mai adăugat că nu ar trebui să rămână creaturi vii în lume și că viața este o „greșeală a universului”.

Înainte de atacul armat, el a anunțat că va ucide un număr mare de oameni înainte de a-și lua viață. Într-o fotografie de pe contul Telegraf, apare un bărbat care seamănă cu cel reținut de polițiști. Acesta poartă o vestă de luptă şi are faţa acoperită cu o mască, pa care a fost inscripționat cuvântul „Bog” (Dumnezeu).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel