Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac armat într-o biserică, chiar în timpul slujbei: cel puțin 50 de morți
WhatsApp
Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și altele au fost rănite după ce bărbați înarmați au atacat duminică o biserică catolică din Nigeria în timpul slujbei.     
Atac armat într-o biserică, chiar în timpul slujbei, cel puțin 50 de morți. Sursa - guardian.ng

Potrivit presei locale, citate de Reuters, bărbați înarmați au tras asupra credincioșilor și au detonat explozibili în biserică. Printre cei uciși se numără femei și copii.

Un medic de la un spital din Owo, un oraș din sud-vestul Nigeriei, a declarat pentru Reuters că 50 de cadavre au ajuns la FMC (Federal Medical Center) din Owo și la Spitalul catolic St. Louis.

Președintele Muhammadu Buhari a condamnat atacul, calificându-l drept „atroce”. Un purtător de cuvânt al poliției a spus doar că a avut loc un incident la Biserica Catolică Sfântul Francisc din Owo.

People's Gazette, un site de presă local, care citează ca sursă un parlamentar, susţine că au fost ucişi 28 de oameni; ziarul Nigerian Tribune susţine că sunt 50 de morţi Nu s-a comunicat deocamdată niciun bilanţ oficial.

Există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.  În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă - potrivit dpa - localnicii cred că autorii sunt din nord.

Reamintim că alte trei persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite sâmbătă seară, într-un incident armat cu mai mulţi trăgători pe o stradă aglomerată din Philadelphia (nord-estul SUA), a anunţat poliţia, informează duminică AFP.

 

Nou atac armat în SUA: Trei morţi şi 11 răniţi într-un incident în plină stradă în Philadelphia 

 

"Paisprezece persoane, din câte ştim noi, au fost lovite de gloanţe şi spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple plăgi prin împuşcare", a declarat jurnaliştilor inspectorul D.F. Pace, de la poliţia din Philadelphia.

Inspectorul Pace a transmis presei locale că agenţii care au intervenit la faţa locului "au observat mai mulţi trăgători activi care au deschis focul asupra mulţimii" în zona South Street, o arteră foarte circulată din Philadelphia.

"Vă puteţi imagina că erau sute de oameni care se aflau pe South Street, ca în fiecare sfârşit de săptămână, când a avut loc acest incident armat", a spus inspectorul, care a adăugat că ofiţerii de poliţie au deschis focul asupra unuia dintre atacatori, dar nu se ştie dacă acesta a fost lovit.

Presa locală a relatat că nu s-au făcut arestări. Potrivit inspectorului Pace, două pistoale au fost recuperate la faţa locului, iar poliţia trebuie să aştepte până dimineaţă pentru a examina înregistrările camerelor de supraveghere ale magazinelor din apropiere, care erau închise sâmbătă seara.

Ancheta se desfăşoară într-o manieră "fluidă", sunt "multe întrebări fără răspuns", a adăugat el. După atacul armat din 24 mai dintr-o şcoală din Uvalde, statul Texas, soldat cu 21 de morţi, peste 20 de incidente armate cu mai multe victime au mai avut loc în SUA, potrivit asociaţiei Gun violence archive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel