Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asociația Românilor din Italia (ARI): „SOS România COVID – 19: redeschideți legăturile aeriene cu Italia“
WhatsApp
Președintele Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia (ARI), a trimis o scrisoare deschisă prin care solicită redeschiderea legăturilor aeriene între România și Italia.

Asociația Românilor din Italia cere reintroducerea curselor aeriene pe relația cu Italia.

„Compania TAROM și operatorul low-cost românesc BLUEAIR trebuie să reintroducă în regim de maximă urgență cursele charter care să repatrieze cetățenii români de pe teritoriul italian aflați în dificultate în acest moment. Asociațiile, bisericile românești și Ambasada României în Republica Italiană în acest moment sunt asaltate cu cereri de repatriere.

Împreună cu Crucea Roșie Italiană am încercat să găsim alte soluții pentru amenajarea unor campusuri dar restricțiile impuse de statul italian nu ne permit această formă de organizare cum de altfel nu este permisă găzduirea altor persoane decât a celor din nucleul familiar. Deci, solidaritatea românilor din Italia cu persoanele aflate în dificultate le este interzisă“, notează Asociația Românilor din Italia.

Asociația Românilor din Italia încă din data de 25 februarie a.c. a contestat posibilele măsuri de închidere a zborurilor solicitate de ex-președintele României, Traian Băsescu și ulterior contestând măsura luată de Guvernul României de a închide legăturile aeriene cu Italia, atrăgând atenția că această măsură va crea multă panică în rândul românilor din Italia și discordie în relația cu statul italian.

Citește și: Românii blocați la granița cu Ungaria, protest inedit. S-au pus jos si au strigat:"Și noi suntem români!"

Eugen Terteleac a vorbit, într-o intervenție telefonică la Relitatea PLUS și despre cei aproximativ 3.500 de români blocați la granița dintre Austria și Ungaria.

„Ceea ce se întâmplă cu românii la frontiera dintre Italia și Slovenia în aceste momente, obligă statul român să ia aceste măsuri cu maximă urgență. Redeschideți legăturile aeriene cu Italia. Este singurul mod prin care cetățenii care se reîntorc în România pot fi verificați și ulterior introduși în carantină la domiciliu fără a le fi pusă în pericol propria viată și a comunității care urmează să se reîntoarcă. Același lucru este valabil și pentru cetățenii care urmează să se reîntoarcă din România în Italia ținând cont că același strigăt de disperare îl adresează autorităților foarte mulți cetățeni italieni blocați în România sau români care au familii în Italia și vor să se reîntoarcă.

Președintelui României, Klaus Iohannis și premierului României, Ludovic Orban, le cerem să intervină acum pentru a redeschide aceste legături aeriene și să readucă acasă persoanele care vor să se întoarcă în România. Neluând această măsură, vor putea avea pe conștiință drame și pierderea unor vieți omenești, români și italieni, care vor să se reîntoarcă în țara lor“ se arată în solicitarea Asociației Românilor din Italia, semnată de președintele Eugen Terteleac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel