Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arktika-M, satelit rusesc de monitorizare climatică
WhatsApp

Rusia a lansat, duminica, satelitul spațial Arktika-M într-o misiune de monitorizare a climei și a mediului în Arctica, anunță agentia Reurters.

Conform statisticilor, Arctica s-a încălzit de peste două ori mai repede decât media globală în ultimele trei decenii. Satelitul a fost lansat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan de o rachetă Soyuz, și a ajuns pe orbita intenționată fără probleme.

Al doilea satelit pe care Rusia dorește să-l lanseze în 2023 va oferi, împreună cu cel de azi, o monitorizare permanentă a Oceanului Arctic și a suprafeței Pământului non-stop.

Arktika-M va avea o orbită eliptică care trece sus peste latitudinile nordice, permițându-i să monitorizeze regiunile nordice pentru perioade lungi de timp înainte de a reveni sub Pământ.

Pe orbita dreaptă, satelitul va putea monitoriza și realiza imagini la fiecare 15-30 de minute ale Arcticii, care nu pot fi observate continuu de sateliții care deja orbitează deasupra ecuatorului Pământului. Satelitul lansat azi va putea retransmite semnale SOS de la nave, aeronave sau persoane, ca parte a programului internațional de căutare și salvare prin satelit Cospas-Sarsat, a anunțat Roscosmos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel