Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 400 de șoferi români au rămas fără permis de conducere într-o singură zi
WhatsApp
Menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne din ultimele 24 de ore.
Aproape 400 de șoferi români au rămas fără permis de conducere într-o singură zi. Sursa - Pexels

Angajaţii din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.943 intervenţii în sprijinul cetăţenilor, 3.243 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.700 în situaţii de urgenţă.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulaţiei şi pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În cursul zilei de ieri, aceştia au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 399 de permise (dintre care 47 pentru consum de alcool şi 5 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 200 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 959 de posibile infracţiuni, 21% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 137 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 141 de fapte penale.

 

Polițiștii au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 236.500 lei



Tot în cursul zilei de vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane şi au fost depistate 18 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 5.219 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 135 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 18 obiective care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 236.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.397 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 88 pentru stingerea de incendii şi 15 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 11 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel