Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 2,4 milioane de pasageri au trecut, anul trecut, prin Aeroportul Internaţional Iași
WhatsApp
Aeroportul Internațional Iași își confirmă consolidarea pe locul al doilea în rândul aeroporturilor regionale din România, referitor la nivelul traficului înregistrat în anul 2023. În această perioadă, numărul pasagerilor a atins cifra de 2.338.377, înregistrând o creștere semnificativă de 52% față de anul precedent și de 78% în comparație cu anul pre-pandemic.
Aproape 2,4 milioane de pasageri au trecut, anul trecut, prin Aeroportul Internaţional Iași. Sursa foto - pexels.com

Potrivit unei postări de pe pagina Aeroportului Internaţional Iaşi, anul trecut au fost înregistrate 15.435 de decolări şi aterizări, numărul mişcărilor fiind mai mare cu 22 de procente faţă de cel înregistrat în 2022 şi cu 24 de procente faţă de cel din 2019. 'Cea mai aglomerată perioadă a anului trecut a fost în luna iulie, Aeroportul Iaşi înregistrând peste 250.000 de pasageri, cu 40% mai mulţi decât numărul călătorilor din aceeaşi perioadă a anului precedent.

În anul 2023, pragul de 1 milion de pasageri la Iaşi a fost atins în iunie, cu două luni mai devreme faţă de anul precedent. Numărul celor care au beneficiat de serviciile Aeroportului Iaşi în primele opt luni ale anului trecut a fost de 1,5 milioane de pasageri, depăşind numărul celor care au tranzitat aeroportul în tot anul 2022', precizează sursa citată. Aceeaşi sursă menţionează că la începutul lunii noiembrie 2023, Aeroportul Iaşi a marcat o premieră absolută, reuşind să treacă de pragul de două milioane de pasageri într-un an calendaristic. În luna decembrie 2023 au călătorit cu avionul aproximativ 197.000 de pasageri, mai mulţi cu 61% faţă de aceeaşi perioadă anului 2022, valorile de trafic din ultima lună a anului trecut fiind chiar mai mari şi decât cele înregistrate în cea mai aglomerată lună a anului precedent, în avans cu 9 procente.

'Au fost depăşite toate prognozele iniţiale ce indicau că vom ajunge la peste 2 milioane de pasageri abia peste 15 ani, dar s-a dovedit că perspectivele de trafic sunt foarte mari, iar în anii următori ne aşteptăm la o dublare a numărului de pasageri pe Aeroportul Iaşi. 2023 a fost cel mai dificil an pentru noi, având în vedere lucrările complexe la noul terminal, care s-au desfăşurat sub cel mai ridicat trafic din istoria IASI Airport. Am reuşit să procesăm un număr dublu de pasageri, comparativ cu anul 2022, infrastructura fiind, după cum se ştie, mult depăşită. În 2024 însă, odată cu deschiderea din luna martie a noului terminal, al doilea cel mai mare din România, vom putea asigura cele mai bune condiţii de procesare.

Capacitatea minimă de procesare a terminalului T4 este de 3,5 milioane de pasageri pe an, acesta putând susţine chiar şi un trafic anual de 7 milioane de călători. Mulţumim tuturor celor care au ales Aeroportul Iaşi în anul 2023, îi aşteptăm peste câteva luni să treacă pragul noului terminal, care promite experienţe de călătorie mult îmbunătăţite şi o gamă variată de servicii', a spus directorul general al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel