Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apa din Marele canal din Veneția a devenit verde fosforescentă. Autoritățile, în alertă
WhatsApp
Apa din Marele Canal din Veneția a devenit verde fosforescent, duminică, în zona din apropierea podului Rialto. Autoritățile încearcă să identifice cauza, au declarat pompierii din Italia.
Apa din Marele canal din Veneția a devenit verde fluorescent. Sursa foto: fanpage.it

Ulterior, poliția venețiană care efectuează cercetările asupra celor întâmplate, a ținut să liniștească populația, precizând că lichidul care a ajuns în apele Marelui Canal nu este toxic

Lichidul verde ar fi fost turnat în Marele Canal din Veneția pentru a înțelege cum curge apa. Acțiunea nu a fost revendicată de grupările ecologiste, iar militanții Ultimei Generații au negat orice implicare în afacere. Lichidul nu ar reprezenta o amenințare pentru sănătatea locuitorilor,  au stabilit pompierii.

La ora 9.30 în această dimineață, lângă Podul Rialto, a apărut o pată verde fosforescentă care s-a extins în curând pe o bună parte a Canalului Mare. Imediat pompierii și poliția au demarat cercetările. Prefectul de la Veneția a organizat o întâlnire comună de coordonare pentru a efectua verificări asupra celor întâmplate, scrie fanpage.it.

La început, pe diferitele pagini de socializare s-a emis ipoteza unei acțiuni a grupurilor ecologiste, dar activiștii nu au susținut nicio acțiune de acest tip. Utilizatorii care au comentat fotografia de pe pagina „Veneția nu este Disneyland”, care a publicat imagini cu apa verde au au subliniat că unii activiști își filmează de obicei acțiunile de protest, fără a desfășura operațiuni ascunse.

 

Vezi și: Imagini dezolante din Italia: Mai multe canale din Veneția au secat pur și simplu

 

Imagini dezolante din Veneția, acolo unde mai multe canale au secat din cauza secetei. Un expert estimează că e nevoie de 50 de zile de ploaie pentru a se acoperi deficitul de apă acumulat în ultimii doi ani.

Săptămânile de vreme secetoasă din timpul iernii au ridicat îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după situația de urgență din vara trecută, în timp ce Alpii au primit mai puțin de jumătate din cantitatea normală de zăpadă, potrivit oamenilor de știință și grupurilor de mediu.

Avertismentul vine în timp ce Veneția, unde inundațiile sunt în mod normal principala preocupare, se confruntă cu maree neobișnuit de scăzute care fac imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor acvatice și a ambulanțelor pe unele dintre faimoasele sale canale.

Potrivit publicației The Guardian, problemele din Veneția sunt puse pe seama unei combinații de factori, și anume lipsa ploilor, un sistem de înaltă presiune, luna plină și curenții marini.

Râurile și lacurile italiene suferă de o lipsă severă de apă, a declarat luni grupul de mediu Legambiente, atenția fiind concentrată asupra nordului țării. Po, cel mai lung râu din Italia, care curge din Alpi, în nord-vest, până la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât în mod normal în această perioadă a anului, a adăugat grupul într-un comunicat.

---------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel